Maïsmuffins
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- maïsmuffindeeg volgens het basisrecept zie hieronder
- ½ dl melk
- Voor de garnering:
- 2 eetlepels poedersuiker
- melassestroop
- Beboter de vormpjes gelijkmatig.
- Basisrecept maïsmuffindeeg
- 150 gram maïsmeel
- 50 gram tarwebloem
- 25 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 1 dl melk
- 75 gram boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schep, als het deeg niet soepel genoeg is, de melk voorzichtig door het deeg.
- Vul de vormpjes voor 3/4 met het deeg.
- Schuif het rooster met de vormpjes onder in de oven en bak de muffins in 20-25
- minuten lichtbruin en gaar.
- Test of ze gaar zijn door er een breinaald in te steken; komt die er droog uit,
- dan zijn de muffins gaar.
- Haal de muffins uit de oven en laat ze even in hun vormpjes rusten voor ze los te schudden (dan laten ze gemakkelijker los).
- Bestrooi de muffins met poedersuiker en serveer ze warm met melassestroop.
- Zeef het maïsmeel met de tarwebloem, de basterdsuiker, de vanillesuiker, het bakpoeder en het zout in een kom.
- Klop het ei los met de melk.
- Smelt de boter, laat deze enigszins afkoelen en klop de boter dan door het losgeklopte ei.
- Schep het meel door het ei-botermengsel.