Maïssoep met kip en eisliertjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon van tabletten
  • 1 blik maïs à 300 g uitgelekt
  • 2 scharreleiwitten
  • 2 eetlepel(s) melk
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 150 g kipreepje

Instructies

  • Breng de bouillon met de maïs aan de kook.
  • Klop de eiwitten en de melk met een vork schuimig.
  • Roer de maïzena met een beetje water los.
  • Hak de kip fijn.
  • Roer de maïzena door de soep en neem de pan van het vuur.
  • Voeg al roerende het eiwitmengsel aan de soep toe.
  • Blijf net zolang roeren totdat al het ei gestold is.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en schep de kip erin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Duc de Termes. wit, Frankrijk
Info:
Deze soep staat werkelijk in een wip op tafel en bevat zo weinig calorieën dat hij ook heel goed past als lekker tussendoortje op een balansdag.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Gevogelte / Kip / Soep