Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 2 rode pepers fijngehakt
- 1 ui fijn gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ei
- Paneermeel
- Surinaamse sambal naar smaak
Instructies
- Verwijder alle graten uit de gerookte makreel.
- Snipper de rode pepers, ui en knoflook fijn.
- Meng de ontgrate makreel met de fijngehakte pepers, ui, knoflook en voeg naar smaak Surinaamse sambal toe.
- Vorm kleine balletjes van het mengsel en haal ze door losgeklopt ei en vervolgens door paneermeel.
- Plaats de gevormde balletjes gedurende een uur in de vriezer.
- Verhit olie in een frituurpan en frituur de balletjes tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze vernieuwde versie van makreelballetjes biedt een heerlijke combinatie van pittige smaken, perfect voor een smaakvolle snack of als warm hapje bij een gezellig samenzijn.