Mango Vijgenchutney

Porties: 2 flinke jampotten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blikken mangoschijfjes
  • 100 gram vijgen gedroogde
  • eetlepel citroensap
  • 1 flesje chilisaus
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 2 theelepel kaneel
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • dl water

Instructies

  • Snijd het mangovruchtvlees in stukjes.
  • Was de vijgen in een zeef, verwijder de steeltjes en snijd ze in stukjes.
  • Doe de helft van de stukjes mango, de stukjes vijg, het citroensap, de chilisaus, de sambal, het kruidnagelpoeder, de kaneel, de basterdsuiker, zout en het water in een pan.
  • Breng dit al roerend aan de kook en laat ± 75 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer af en toe om.
  • Maak intussen de potten goed met sodawater schoon, spoel ze goed om en zet ze ondersteboven op een schone theedoek om uit te druipen.
  • Schep, als de chutney lang genoeg heeft gekookt, de rest van de mangostukjes door en schep de chutney in de potjes.
  • Sluit de potjes goed af en laat ze ondersteboven afkoelen.
  • Ongeopende potten kunt u ± 3 maanden bewaren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch