Mangosalade met pinda koriandersaus en appel chips
AllerHande maart 2000
Ingrediënten
- 1 lichtzure appel bijv Granny Smith
- 1 eetlepel(s) citroensap
- ½ rettich
- ½ theelepel zeezout
- 2 eetlepel(s) rijstazijn
- 1 limoen
- 3 takjes koriander
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel Thaise vissaus
- mespunt kruidnagel gemalen
- 1 zakje spitskool panklare 300 g
Instructies
- Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1.
- Appel wassen en klokhuis eruit steken.
- Appel in flinterdunne plakjes schaven en besprenkelen met citroensap.
- Appelsschijfjes op anti-aanbak-ovenmatje (of heel licht ingevet bakpapier) leggen en in midden van oven in ca. 2 uur knapperig bakken.
- Mango schillen en pit verwijderen.
- Rettich schillen.
- Mango en rettich in flinterdunne reepjes schaven en met spitskool in schaal doen.
- Zout en azijn voorzichtig erdoor scheppen.
- Ca. 30 minuten laten staan.
- Limoen uitpersen.
- Koriander fijn knippen.
- In kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot dressing mengen.
- Salade over vier bordjes verdelen.
- Dressing erover sprenkelen. ‘Chips’ erover strooien.