Mango-Mascarpone Bladerdeegtaartje met Chocolade

Mangotaartje met mascarpone en chocolade

Mangotaartje met mascarpone en chocolade

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 2 rijpe mango’s
  • 125 gram mascarpone
  • 20 gram suiker
  • 2 eetlepels limoncello
  • Snufje peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theelepel gehakte munt
  • Chocolade schaafsel voor garnering

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd de plakken in 2 rechthoeken.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180°C.
  • Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng ze met de suiker.
  • Bestrijk het bladerdeeg aan één kant licht met water en strooi er het rozemarijn-suikermengsel over.
  • Bak in de oven gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Laat het bladerdeeg afkoelen en snijd met een kartelmes voorzichtig de bodems los van de deksels.
  • Schil de mango’s, snijd het vruchtvlees in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
  • Meng de mango met de gehakte munt.
  • Roer de limoncello met een klein beetje peper door de mascarpone totdat het goed gemengd is.
  • Om te serveren, plaats een toefje mascarpone in het midden van de dessertborden en leg de bladerdeegbodems er bovenop.
  • Verdeel op elke bladerdeegbodem 2 eetlepels mascarpone en schik de mango speels er bovenop.
  • Zet de bladerdeegdeksels er schuin op.
  • Garneer eventueel met geschaafde chocolade.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voor een extra feestelijke touch, serveer het taartje met een bolletje vanille-ijs.
  • Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij de frisse smaak van dit taartje.

Voedingswaarden

Calories: 371 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 21 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch