Maple Syrup-notencake

Porties: 25 plakken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 ½ dl Maple Syrup
  • liter melk
  • 200 gram noten amandelen, hazelnoten, walnoten etc. / grofgehakte
  • 125 gram witte suiker
  • 1 theelepel zout
  • 125 gram boter
  • 2 eieren

Instructies

  • Zeef alle droge ingrediënten boven een ruime kom.
  • Voeg de Maple Syrup, de boter en de melk toe en klop 2 minuten met een mixer tot u een glad beslag heeft.
  • Voeg de eieren toe en klop nog eens 2 minuten.
  • Schep de noten door het beslag.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe het beslag in een (of twee) beboterde en met bloem bestoven vorm(en) en bak de cake(s) 45-50 minuten.
  • Test op gaarheid met een satépen of breinaald: deze moet schoon uit het baksel komen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik een grote vorm of 2 kleinere vormen en een litermaat voor hetafmeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake