Maple Syrup-notencake
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 2 ½ dl Maple Syrup
- ⅛ liter melk
- 200 gram noten amandelen, hazelnoten, walnoten etc. / grofgehakte
- 125 gram witte suiker
- 1 theelepel zout
- 125 gram boter
- 2 eieren
Instructies
- Zeef alle droge ingrediënten boven een ruime kom.
- Voeg de Maple Syrup, de boter en de melk toe en klop 2 minuten met een mixer tot u een glad beslag heeft.
- Voeg de eieren toe en klop nog eens 2 minuten.
- Schep de noten door het beslag.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Doe het beslag in een (of twee) beboterde en met bloem bestoven vorm(en) en bak de cake(s) 45-50 minuten.
- Test op gaarheid met een satépen of breinaald: deze moet schoon uit het baksel komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik een grote vorm of 2 kleinere vormen en een litermaat voor hetafmeten.