Marokkaans Brood

Porties: 3 grote broden.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • 500 g volkorentarwe bloem of fijne smida
  • 21 g instant gist
  • 4 vitC tabletten
  • 50 g melkpoeder nido of elk
  • 40 g boter
  • 3 eetl. suiker 1per 500g meel
  • 990 g water reken ongeveer 330/320g per 500g meel als je smida gebruikt heb je volgens mij meer nodig omdat dat meer vocht opneemt.
  • zout

Extra:

  • water
  • fijne smida

Instructies

  • Doe de bloem in een kom doe de gist,suiker,vtC,melkpoeder erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Doe de boter en zout erbij en het water beetje bij beetje er bij, en ondertussen goed kneden tot dat je soepele deeg hebt.
  • Laat het in de voorverwarmde oven met een bakje heet water rijzen totdat de volume verdubbelt is(45min tot een uur).
  • Doe het op een met fijne smida bestoven doek en verdeel het in 3 bollen, laat afgedekt nog 10 min rijzen.
  • Maak de bollen plat tot met je handen geen deegroller en doe ze over op bakplaten die je heb bekleed met bakpapier.
  • Doe de platen in de oven(als het goed is die nog lauwwarm) met een nieuw bakje heet water laat het brood rijzen voor 30/45 min.
  • Haal de platen uit de oven en dek ze af met een doek en verwarm de oven op 250graden (de hoogste stand. Doe wat water (als je wil kan je er wat melk bij doen) in een planten spuit wat water op het brood en maak en gat in het midden, bak in de oven.
  • Als het brood gaar is moet het hol klinken als je op de onderkant slaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

*Na het bakken kan je nog wat boter op het brood smeren voor een nog mooiere bruine korst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Marokko