Marokkaanse Pannenkoek

Marokkaanse pannenkoek

van Yassin Ayoubs moeder
Porties: 4
Total time 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 200 g griesmeel
  • 7 g bakpoeder
  • 200 g roomboter
  • 200 ml water
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 125 g blauwe bessen
  • 125 g frambozen
  • 125 g rode bessen van de takjes gerist
  • 1 bosje munt geplukt

Instructies

  • Kneed de bloem, het griesmeel, de bakpoeder, 100 gram boter en het water tot een soepel deeg en kneed net zolang tot het niet meer plakt.
  • Verdeel het deeg in gelijke porties en rol dun uit.
  • Verhit een klontje boter in een pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Meng de yoghurt met de honing en bestrijk de pannenkoeken ermee.
  • Meng het fruit met de munt en verdeel over de pannenkoeken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Veel koekrecepten bevatten weinig vezels.
Door te kiezen voor volkorenmeel krijg je meer vezels binnen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ontbijt / Pannenkoeken
Land van herkomst Marokko