Recepten

Marsepein 1

Marsepein 1

Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Opmerking Sinterklaas
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna onder
  • de koude kraan.
  • Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes in
  • de foodprocessor.
  • Hak ze eerst grof met de secondentoets en laat de motor draaien tot de
  • amandelen heel fijn gemalen zijn.
  • Voeg dan het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en laat
  • de machine nog even draaien tot u een samenhangend geheel heeft.
  • Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast.
  • Gebruik het dan voor verdere verwerking.
  • Bekleed er taart mee of kneed er figuurtjes of bonbons van.
  • Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof
  • en kneed die er heel goed door.