Recepten

Marsepein 2

Marsepein 2

Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Opmerking Sinterklaas
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, stort ze dan op een
  • vergiet en spoel ze met koud water na.
  • Wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de noten in een schone doek af.
  • Maal de amandelen door een amandelmolen.
  • Voeg hieraan de gezeefde poedersuiker, het laurierkerswater, het even
  • losgeklopte eiwit en wat zout toe, meng alles goed door elkaar en maal het
  • mengsel weer door de amandelmolen.
  • Vindt u de marsepein nog niet fijn genoeg, maal dan nog een keer.
  • Bewaar de marsepein in een goed sluitend potje op een koele plaats.
  • Tip: In plaats van laurierkerswater kunt u ook oranjebloesemwater gebruiken.
  • Neem van grote eieren 1 eiwit en van kleine eitjes 1 1/2 eiwit.
  • Variaties:
  • Marsepeinen aardappeltjes maakt u door kleine onregelmatige balletjes door
  • cacao te rollen.
  • Spek krijgt u door een deel roze te kleuren. Leg dit laag om laag met
  • ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het dan in plakjes.