Marsepein van Astrid Veltman v5

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram amandelen
  • 500 gram poedersuiker
  • eiwit
  • 2 druppels amandelessence
  • 1 theelepel oranjebloesemwater

Instructies

  • Breng de amandelen in water aan de kook, giet ze af, pel ze, was ze en droog ze. (Of koop blanke amandelen).
  • Maal of rasp de amandelen in een amandelmolen of op de rasp van de foodprocessor fijn.
  • Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker, het eiwit, de amandelessence en het oranjebloesemwater.
  • Maal het mengsel nogmaals en vorm het tot een samenhangend mengsel.
  • Laat dit, verpakt in folie, 1 dag rusten.
  • Kneed de marsepein voor de verwerking nog een keer door, zodat het soepel wordt (kneed er eventueel nog een beetje losgeklopt eiwit door).
  • Vorm figuurtjes van de marsepein.
  • Om te kleuren kunt u de figuurtjes met een kwastje beschilderen.
  • Zwart en grijs maakt u van verpulverde noriet met wat water, rood van bietenwater, oranje van gepureerde worteltjes, bruin van cacao of koffie, groen van spinaziepuree.
  • U kunt ook water met levensmiddelenkleurstof (toko of kookwinkel) gebruiken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas