Martabakbrood
Ingrediënten
Instructies
- Het deeg bereiden volgens de aanwijzingen op zakje gedroogde gist.
- Wel de margarine erbij bij het kneden.
Bereiding van de vulling:
- Het rundergehakt bakken met 2 eetlepels olie en met een scheplepel los wringen zodat het gehakt los komt en niet blijft klonteren.
- Zodra het bruin wordt, prei, zout, peper, ve-tsin en kerrie met het gehakt mengen.
- Ook de suiker erbij doen.
- Daarna het geheel uit de pan scheppen en laten uitlekken.
- De vulling in een pan doen en de eieren er in mengen tot een breimassa.
Bereiding tot martabakbrood:
- Het gerezen deeg nog even kneden.
- Rol het beetje voor beetje tot een grootte van een tennisbal.
- Meteen deegroller op een platte plank of een marmeren steen, waarvan het oppervlak eerst met een beetje olie ingewreven moet worden, het deeg plat rollen tot papierdun.
- Doe 3 eetlepels van de vulling op het deeg en spreid het zo tot een vierhoek ter grootte van een envelop.
- Sluit het af met de randen van het bladerdeeg maar zo dat het niet teveel gaat overlappen, anders wordt het deeg te dik.
- Gebruik een koekenpan om te bakken en iedere keer een eetlepel olie gebruiken. Bak op een zacht vuur.
- De 3 uien fijnsnijden of schaven, in een kom doen, wat azijn, suikeren peper mengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het kan ook met acar cabe rawit gegeten worden.