Martabakbrood

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • 2 zakjes gedroogde gist
  • 50 gram margarine
  • 750 gram rundergehakt
  • 6 eieren
  • 3 stengels prei in ringetjes
  • 4 theelepel india-kerrie
  • 2 theelepel ve-tsin
  • theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 theelepel suiker
  • 3 grote uien
  • olie

Instructies

  • Het deeg bereiden volgens de aanwijzingen op zakje gedroogde gist.
  • Wel de margarine erbij bij het kneden.

Bereiding van de vulling:

  • Het rundergehakt bakken met 2 eetlepels olie en met een scheplepel los wringen zodat het gehakt los komt en niet blijft klonteren.
  • Zodra het bruin wordt, prei, zout, peper, ve-tsin en kerrie met het gehakt mengen.
  • Ook de suiker erbij doen.
  • Daarna het geheel uit de pan scheppen en laten uitlekken.
  • De vulling in een pan doen en de eieren er in mengen tot een breimassa.

Bereiding tot martabakbrood:

  • Het gerezen deeg nog even kneden.
  • Rol het beetje voor beetje tot een grootte van een tennisbal.
  • Meteen deegroller op een platte plank of een marmeren steen, waarvan het oppervlak eerst met een beetje olie ingewreven moet worden, het deeg plat rollen tot papierdun.
  • Doe 3 eetlepels van de vulling op het deeg en spreid het zo tot een vierhoek ter grootte van een envelop.
  • Sluit het af met de randen van het bladerdeeg maar zo dat het niet teveel gaat overlappen, anders wordt het deeg te dik.
  • Gebruik een koekenpan om te bakken en iedere keer een eetlepel olie gebruiken. Bak op een zacht vuur.
  • De 3 uien fijnsnijden of schaven, in een kom doen, wat azijn, suikeren peper mengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het kan ook met acar cabe rawit gegeten worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Indonesië