Masoor dal

(Rode linzenpuree)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 200 gram rode linzen
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 vleestomaten
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Bak 2 teentjes knoflook in reepjes 3 minuten in 1 eetlepel plantaardige olie.
  • Laat 200 gr rode linzen ± 30 minuten in water weken en breng ze daarna met ruim water en 1 theelepel zout aan de kook.
  • Voeg 2 theelepels cayennepeper, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 2 vleestomaten in stukjes, 1 fijngesneden ui, de knoflook, 3 eetlepels limoensap en 1 theelepel zout toe en laat het gerecht op matig vuur in ± 30minuten garen.
  • Pureer de dal licht met een staafmixer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch