Masor jhol

viscurry uit Assam
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram zeewolf schoongemaakte / in stukjes van ± 2 cm
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijn gemalen
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 groene chilipepers fijngehakte
  • 1 ui fijngehakte
  • knoflook Fijngehakte / en gemberwortel
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • koriander versgehakte
  • 2 tomaten in plakjes

Instructies

  • Wrijf de vis in met de kurkuma, de gemalen konijn, het korianderpoeder, het zout en de fijngehakte chilipeper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de stukjes vis hierin ± 2 minuten aan beide kanten.
  • Neem de stukjes vis uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Fruit in de achtergebleven olie achtereenvolgens de komijn- en mosterdzaadjes, de knoflook, de gember en de ui.
  • Voeg dan de plakjes tomaat toe en laat het mengsel ± 5 minuten koken.
  • Voeg tenslotte de stukjes vis toe en laat de curry nog ± 10 minuten sudderen.
  • Serveer er rijst bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Vis
Land van herkomst India