Broodpudding met boerenjongens en cranberries
Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenjongens en Cranberry Broodpudding

Geniet van deze heerlijke Boerenjongens en Cranberry Broodpudding als een smakelijk en verrassend nagerecht!
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Nagerecht
Porties: 6
calorieën: 572kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de broodpudding:

  • 6 sneetjes oud witbrood zonder korst
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 20 gram suiker
  • 100 ml room
  • 125 gram verse cranberries
  • 50 gram suiker
  • 80 gram boerenjongens geweekte rozijnen in brandewijn
  • 100 ml opgeklopte slagroom
  • Rietsuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C (Hetelucht Plus).
  • Was de cranberries en meng ze met suiker.
  • Verdeel ze over een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
  • Meng ondertussen melk, ei, suiker, en room in een kom.
  • Vet een 0.6 liter stoomovenpan in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Snijd de sneetjes brood in plakjes die de bodem van de stoomovenpan bedekken.
  • Meng de boerenjongens met de gebakken cranberries.
  • Leg een laagje boerenjongens en cranberries op het brood in de stoomovenpan.
  • Giet er wat van het roommengsel overheen.
  • Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje brood bedekt met roommengsel.
  • Dek de stoomovenpan af met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten in de oven.
  • Laat de pudding goed afkoelen.
  • Verwarm de grill voor op 220°C.
  • Snijd de pudding in plakken, bestrooi met rietsuiker en leg ze op een bakplaat onder de grill gedurende 5 minuten tot de suiker karameliseert.
  • Serveer de broodpudding met een toefje opgeklopte slagroom.

Nutrition

Calories: 572kcal | koolhydraten: 82g | Protein: 10g | Vet: 22g | Zout: 0.4mg | Sugar: 42g