Boerenjongens en Cranberry Broodpudding
Geniet van deze heerlijke Boerenjongens en Cranberry Broodpudding als een smakelijk en verrassend nagerecht!
Porties: 6
calorieën: 572kcal
Equipment
Ingrediënten
Voor de broodpudding:
- 6 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 50 ml melk
- 1 ei
- 20 gram suiker
- 100 ml room
- 125 gram verse cranberries
- 50 gram suiker
- 80 gram boerenjongens geweekte rozijnen in brandewijn
- 100 ml opgeklopte slagroom
- Rietsuiker om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C (Hetelucht Plus).
- Was de cranberries en meng ze met suiker.
- Verdeel ze over een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
- Meng ondertussen melk, ei, suiker, en room in een kom.
- Vet een 0.6 liter stoomovenpan in met boter en bekleed met bakpapier.
- Snijd de sneetjes brood in plakjes die de bodem van de stoomovenpan bedekken.
- Meng de boerenjongens met de gebakken cranberries.
- Leg een laagje boerenjongens en cranberries op het brood in de stoomovenpan.
- Giet er wat van het roommengsel overheen.
- Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje brood bedekt met roommengsel.
- Dek de stoomovenpan af met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten in de oven.
- Laat de pudding goed afkoelen.
- Verwarm de grill voor op 220°C.
- Snijd de pudding in plakken, bestrooi met rietsuiker en leg ze op een bakplaat onder de grill gedurende 5 minuten tot de suiker karameliseert.
- Serveer de broodpudding met een toefje opgeklopte slagroom.
Nutrition
Calories: 572kcal | koolhydraten: 82g | Protein: 10g | Vet: 22g | Zout: 0.4mg | Sugar: 42g