Gewokte knoflook korianderrijst met vis en boontjes
Calories:
Equipment
- 400 g witte rijst
- 200 g geschrapte worteltjes
- 2 uien
- 300 g gebroken sperzieboontjes
- 400 g stevige visfilet (bijv. pangasius)
- Conimex Wok Olie
- 10 eetlepels Conimex Woksaus Knoflook Koriander
- 3 eetlepels fijngehakte koriander
Ingrediënten
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet koud afspoelen en laten uitlekken.
- Snijd ondertussen de worteltjes in plakjes.
- Pel en snijd de ui fijn.
- Kook de boontjes en de worteltjes 5 minuten in ruim kokend water.
- Afgieten.
- Snijd de visfilets in stukjes van ca. 3 cm.
- Verhit een scheutje olie in een wok.
- Bak de visstukjes rondom lichtbruin.
- Haal ze even uit de pan.
- Bak vervolgens de boontjes en de worteltjes 4 minuten.
- Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Schep de helft van de koriander en de visstukjes erdoor en warm goed door.
- Verdeel de knoflook-korianderrijst over de borden of kommen en bestrooi met de rest van de koriander.
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Snijd ondertussen de worteltjes in plakjes.
- Pel en snijd de ui fijn.
- Kook de boontjes en de worteltjes 5 minuten in ruim kokend water.
- Afgieten.
- Snijd de visfilets in stukjes van ca.3 cm
- Verhit een scheutje olie in een wok.
- Bak de visstukjes rondom lichtbruin.
- Haal ze even uit de pan.
- Bak vervolgens de boontjes en de worteltjes 4 minuten.
- Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Schep de helft van de koriander en de visstukjes erdoor en warm goed door.
- Verdeel de knoflook-korianderrijst over de borden of kommen en bestrooi met de rest van de koriander.
Notities
Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Seroendeng bij voor een knappertje. Variatietip:
Vervang de visfilet door gepelde garnalen.
Geef er Conimex Smaakmaker Seroendeng bij voor een knappertje. Variatietip:
Vervang de visfilet door gepelde garnalen.