Recept afdrukken
No ratings yet

Sis kebab

vlees aan spiezen
Recept categorieën: Barbecue, Rundvlees, Warme hapjes
Land van herkomst: Turkije
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 500 gram biefstuk
  • ¼ liter rode wijn
  • 2 eetlepels rode azijn
  • 3 eetlepels olie
  • Zout
  • peper
  • 2 theelepels milde paparikapoeder
  • ½ theelepel piment meer mag, maar ik vind het snel gaan overheersen
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • Olie om in te vetten

Instructies

  • Maak eem marinade van de wijn, azijn, piment,tijm,uitgeperste knoflook,parikapoeder, zout,peper, en de olie.
  • Snij het vlees in blokken en de uien in stukken.
  • Doe de tomaten even in kokend water en laat ze "schrikken" met koudwater en ontpel ze, verwijder de pitten en snij ze in stukken.
  • Doe alles in de marinade en roer het goed om, laat het een nacht in de koelkast marineren.
  • Af en toe even roeren.
  • Haal dan alles uit de marinade en laat het uitlekken.
  • Maak de spiezen om en om vlees, uien en tomaten en smeer ze in met wat olie en laat ze op een hete grill of barbecue gaar worden.

Notities

Serveer de spiezen met een salade en stokbrood.