Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sis kebab
vlees aan spiezen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
12 liefst metalen spiezen (houten een uur voor bereiding in water leggen, zodat ze niet verbranden)
Ingrediënten
▢
500
gram
biefstuk
▢
¼
liter
rode wijn
▢
2
eetlepels
rode azijn
▢
3
eetlepels
olie
▢
Zout
▢
peper
▢
2
theelepels
milde paparikapoeder
▢
½
theelepel
piment
meer mag, maar ik vind het snel gaan overheersen
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
uien
▢
3
tomaten
▢
Olie
om in te vetten
Instructies
Maak eem marinade van de wijn, azijn, piment,tijm,uitgeperste knoflook,parikapoeder, zout,peper, en de olie.
Snij het vlees in blokken en de uien in stukken.
Doe de tomaten even in kokend water en laat ze "schrikken" met koudwater en ontpel ze, verwijder de pitten en snij ze in stukken.
Doe alles in de marinade en roer het goed om, laat het een nacht in de koelkast marineren.
Af en toe even roeren.
Haal dan alles uit de marinade en laat het uitlekken.
Maak de spiezen om en om vlees, uien en tomaten en smeer ze in met wat olie en laat ze op een hete grill of barbecue gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de spiezen met een salade en stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Rundvlees
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Turkije