Sis kebab

vlees aan spiezen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram biefstuk
  • ¼ liter rode wijn
  • 2 eetlepels rode azijn
  • 3 eetlepels olie
  • Zout
  • peper
  • 2 theelepels milde paparikapoeder
  • ½ theelepel piment meer mag, maar ik vind het snel gaan overheersen
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • Olie om in te vetten

Instructies

  • Maak eem marinade van de wijn, azijn, piment,tijm,uitgeperste knoflook,parikapoeder, zout,peper, en de olie.
  • Snij het vlees in blokken en de uien in stukken.
  • Doe de tomaten even in kokend water en laat ze "schrikken" met koudwater en ontpel ze, verwijder de pitten en snij ze in stukken.
  • Doe alles in de marinade en roer het goed om, laat het een nacht in de koelkast marineren.
  • Af en toe even roeren.
  • Haal dan alles uit de marinade en laat het uitlekken.
  • Maak de spiezen om en om vlees, uien en tomaten en smeer ze in met wat olie en laat ze op een hete grill of barbecue gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de spiezen met een salade en stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Rundvlees / Warme hapjes
Land van herkomst Turkije