Bosvruchten Kwark Smoothi
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 blik bosvruchtencocktail 400 g
- 1 bak magere fruitkwark bosvruchten 500 g
- 2 bollen slagroomijs
Laat de bosvruchtencocktail uitlekken in een zeef.
Doe de uitgelekte bosvruchten, magere fruitkwark en slagroomijs in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om alles te pureren tot een glad mengsel.
Schenk de shake in de glazen.
Serveer de bosvruchten kwarksmoothie direct.
Geniet van deze verfrissende en romige bosvruchten kwarksmoothie!
Garneer de smoothie eventueel met een paar verse bosvruchten voor een extra smaakvolle touch.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 8g | Vet: 11g | Sugar: 31g
Receptenplein.nl
Home / 4 glazen
Laagjestoetje met aardbeien en koekjes
Servings: 4
Calories: 985kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g aardbeien
- 500 g Mona halfvolle kwark vanille bak à 750 g
- 4 digestive of volkorenkoekjes in stukjes
- 4 to efjes munt
Houd 4 mooie kleine aardbeien apart, maak de rest schoon en snijd ze in stukjes.
Verdeel de helft van de aardbeien over 4 glazen.
Lepel er 1/3 deel van de kwark op en verdeel de koekjes erover.
Schep er weer 1/3 deel van de kwark op en verdeel er de rest van de aardbeien over.
Dek af met de rest van de kwark en garneer met de achtergehouden aardbeien en de munt.
Calories: 985kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 9g | Vet: 8g
Receptenplein.nl
Home / 4 glazen
Herfstige Pompoenkruiden Nicecream
Bereidingstijd15 minuten min
vriestijd voor de bananen4 uur uur
Servings: 6
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rijpe bananen
- 300 ml lichte kokosmelk uit blik
- 450 g bevroren pompoenblokjes
- 1 tl kaneel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 100 g crunchy speculoospasta Lotus
- 50 g noten naar keuze
Snijd de rijpe bananen in plakjes en doe ze in een (diepvries)zakje.
Leg ze minstens 4 uur in de vriezer.
Schud de kokosmelk goed.
Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, 2/3 van de kokosmelk en eventueel een snufje zout in de keukenmachine.
Mix gedurende ongeveer 8 minuten tot een gladde ijsconsistentie.
Schep af en toe om met een spatel om ervoor te zorgen dat alles goed fijngemalen is.
Schep het ijs in bollen en verdeel ze over de glazen.
Verwarm ondertussen de speculoospasta en de resterende kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur gedurende ongeveer 1 minuut, tot er een saus ontstaat.
Besprenkel de ijsbolletjes met de saus en bestrooi met de noten.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 3g | Vet: 14g | Zout: 40g
Receptenplein.nl
Home / 4 glazen