Bosvruchten Kwark Smoothi

Bosvruchten Kwark Smoothi

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Smoothies
Land van herkomst: Europa
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik bosvruchtencocktail 400 g
  • 1 bak magere fruitkwark bosvruchten 500 g
  • 2 bollen slagroomijs

Instructies

  • Laat de bosvruchtencocktail uitlekken in een zeef.
  • Doe de uitgelekte bosvruchten, magere fruitkwark en slagroomijs in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om alles te pureren tot een glad mengsel.
  • Schenk de shake in de glazen.
  • Serveer de bosvruchten kwarksmoothie direct.
  • Geniet van deze verfrissende en romige bosvruchten kwarksmoothie!

Notities

Garneer de smoothie eventueel met een paar verse bosvruchten voor een extra smaakvolle touch.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 8g | Vet: 11g | Sugar: 31g

Laagjestoetje met aardbeien en koekjes

Laagjestoetje met aardbeien en koekjes

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Servings: 4
Calories: 985kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 500 g Mona halfvolle kwark vanille bak à 750 g
  • 4 digestive of volkorenkoekjes in stukjes
  • 4 to efjes munt

Instructies

  • Houd 4 mooie kleine aardbeien apart, maak de rest schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verdeel de helft van de aardbeien over 4 glazen.
  • Lepel er 1/3 deel van de kwark op en verdeel de koekjes erover.
  • Schep er weer 1/3 deel van de kwark op en verdeel er de rest van de aardbeien over.
  • Dek af met de rest van de kwark en garneer met de achtergehouden aardbeien en de munt.

Nutrition

Calories: 985kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 9g | Vet: 8g

Herfstige Pompoenkruiden Nicecream

Herfstige Pompoenkruiden Nicecream

Bereidingstijd15 minuten
vriestijd voor de bananen4 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: Halloween
Servings: 6
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 300 ml lichte kokosmelk uit blik
  • 450 g bevroren pompoenblokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 g crunchy speculoospasta Lotus
  • 50 g noten naar keuze

Instructies

  • Snijd de rijpe bananen in plakjes en doe ze in een (diepvries)zakje.
  • Leg ze minstens 4 uur in de vriezer.
  • Schud de kokosmelk goed.
  • Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, 2/3 van de kokosmelk en eventueel een snufje zout in de keukenmachine.
  • Mix gedurende ongeveer 8 minuten tot een gladde ijsconsistentie.
  • Schep af en toe om met een spatel om ervoor te zorgen dat alles goed fijngemalen is.
  • Schep het ijs in bollen en verdeel ze over de glazen.
  • Verwarm ondertussen de speculoospasta en de resterende kokosmelk in een steelpannetje op laag vuur gedurende ongeveer 1 minuut, tot er een saus ontstaat.
  • Besprenkel de ijsbolletjes met de saus en bestrooi met de noten.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 3g | Vet: 14g | Zout: 40g