Chocoladepotje met speculaaskruiden
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade Speculaaspotjes

Serveer deze heerlijke chocolade speculaaspotjes met een pittige espresso en een koffielikeurtje voor een ultieme smaakervaring.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Cake, Chocolade, Dessert, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
Porties: 4 personen
calorieën: 425kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 125 gram chocolade in stukjes
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (HeteLucht Plus).
  • Smelt de boter en de chocolade in de oven of au bain-marie.
  • Klop de eieren met de suiker schuimig.
  • Spatel de bloem, speculaaskruiden en een snufje zout door het eimengsel.
  • Schep het chocolademengsel voorzichtig door het beslag.
  • Giet het mengsel in de ingevette en met bloem bestoven schaaltjes.
  • Bak gedurende 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • De buitenkant wordt stevig, maar het binnenste blijft zacht.
  • Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Lekker met een pittige espresso en een koffielikeurtje.

Nutrition

Calories: 425kcal | koolhydraten: 31g | Protein: 6g | Vet: 31g | Zout: 0.3mg | Sugar: 24g