Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade Speculaaspotjes
Serveer deze heerlijke chocolade speculaaspotjes met een pittige espresso en een koffielikeurtje voor een ultieme smaakervaring.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 ovenschaaltjes, ingevet en bestoven met bloem
Oven
Ingrediënten
▢
125
gram
chocolade
in stukjes
▢
100
gram
boter
▢
3
eieren
▢
50
gram
suiker
▢
60
gram
bloem
▢
1
theelepel
speculaaskruiden
▢
Snufje
zout
▢
Poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (HeteLucht Plus).
Smelt de boter en de chocolade in de oven of au bain-marie.
Klop de eieren met de suiker schuimig.
Spatel de bloem, speculaaskruiden en een snufje zout door het eimengsel.
Schep het chocolademengsel voorzichtig door het beslag.
Giet het mengsel in de ingevette en met bloem bestoven schaaltjes.
Bak gedurende 12-15 minuten in het midden van de oven.
De buitenkant wordt stevig, maar het binnenste blijft zacht.
Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een pittige espresso en een koffielikeurtje.
Voedingswaarden
Calories:
425
kcal
|
koolhydraten:
31
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
31
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas