Chocoladepotje met speculaaskruiden

      Geen reacties op Chocoladepotje met speculaaskruiden

Chocoladepotje met speculaaskruiden

Categorie Cake, Chocolade, Gebak
Opmerking Sinterklaas
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in

  • 125 gram chocola in stukjes
  • 100 gram boter
  • 3 ei
  • 50 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Poedersuiker
  • 4 ovenschaaltjes ingevet en bestoven met bloem

Apparaat

Hoe maak ik het klaar

  • Verwarm de oven voor op HeteLucht Plus 180 °C .
  • Smelt de boter en de chocolade in de stoomoven - 3 á 4 minuten op 95 °C - of au bain-marie.
  • Klop de eieren met de suiker schuimig.
  • Spatel de bloem, de speculaaskruiden en een snufje zout door het eimengsel.
  • Schep nu het chocolademengsel luchtig door het beslag.
  • Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12 á 15 minuten in het midden van de oven.
  • De buitenkant wordt stevig, maar het binnenste blijft zacht.
  • Bestrooi met de poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een pittige espresso en een koffielikeurtje.