Chocoladepotje met speculaaskruiden

Chocolade Speculaaspotjes

Serveer deze heerlijke chocolade speculaaspotjes met een pittige espresso en een koffielikeurtje voor een ultieme smaakervaring.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram chocolade in stukjes
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (HeteLucht Plus).
  • Smelt de boter en de chocolade in de oven of au bain-marie.
  • Klop de eieren met de suiker schuimig.
  • Spatel de bloem, speculaaskruiden en een snufje zout door het eimengsel.
  • Schep het chocolademengsel voorzichtig door het beslag.
  • Giet het mengsel in de ingevette en met bloem bestoven schaaltjes.
  • Bak gedurende 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • De buitenkant wordt stevig, maar het binnenste blijft zacht.
  • Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een pittige espresso en een koffielikeurtje.

Voedingswaarden

Calories: 425 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 6 g | Vet: 31 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 24 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Chocolade / Dessert / Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas