Zabaione freddo
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Equipment
- diepvriesschaal inhoud ca. 1 liter,
- 4 wijde coupes á inhoud ca. 2 1/2 dl
Ingrediënten
- 4 eierdooiers
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml marsala
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 dl slagroom
- 250 g aardbeien
- 4 takjes munt
Instructies
Voor Bereiden: :
- In grote pan ruim water aan de kook brengen.
- In ronde (metalen) kom dooiers, basterdsuiker, vanillesuiker, marsala, citroenrasp en kaneelpoeder door elkaar roeren.
- Kom in kokend water hangen en eiermengsel in ca. 15 minuten tot luchtige, gebonden vla
- kloppen (= zabaoine).
- Kom uit water nemen en zabaoine laten afkoelen.
- In andere kom slagroom bijna stijf kloppen.
- Slagroom luchtig door zabaoine spatelen.
- Overdoen in schaal.
- Zabaoine in diepvries in ca. 3 uur licht aanvriezen, tot romig, schepbaar ijs ontstaat, af en
- toe doorroeren.
- Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
- Van munt enkele toefjes afnemen.
Bereiden: :
- Zabaione uit diepvries nemen en in coupes scheppen.
- Garneren met aardbeien en munt.