Recept afdrukken
No ratings yet

Zabaione freddo

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Nagerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml marsala
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 dl slagroom
  • 250 g aardbeien
  • 4 takjes munt

Instructies

Voor Bereiden: :

  • In grote pan ruim water aan de kook brengen.
  • In ronde (metalen) kom dooiers, basterdsuiker, vanillesuiker, marsala, citroenrasp en kaneelpoeder door elkaar roeren.
  • Kom in kokend water hangen en eiermengsel in ca. 15 minuten tot luchtige, gebonden vla
  • kloppen (= zabaoine).
  • Kom uit water nemen en zabaoine laten afkoelen.
  • In andere kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • Slagroom luchtig door zabaoine spatelen.
  • Overdoen in schaal.
  • Zabaoine in diepvries in ca. 3 uur licht aanvriezen, tot romig, schepbaar ijs ontstaat, af en
  • toe doorroeren.
  • Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
  • Van munt enkele toefjes afnemen.

Bereiden: :

  • Zabaione uit diepvries nemen en in coupes scheppen.
  • Garneren met aardbeien en munt.

Gemberyoghurt met appel
Recept afdrukken
No ratings yet

Gemberyoghurt met appel

Aller Hande 1996
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 appels Elstar,
  • 2 theelepel citroensap
  • 4 bolletjes gember
  • 7 dl magere yoghurt
  • 1 dl gembersiroop

Instructies

  • Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen en 4 dunne plakjes eraf snijden.
  • Rest van appel schillen en in blokjes snijden.
  • Appelblokjes over coupes verdelen.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • 2 Gemberbolletjes kleinsnijden en over appel verdelen.
  • Rest van gemberbolletjes in plakjes snijden.
  • In kom yoghurt en siroop luchtig kloppen.
  • Mengsel in coupes schenken.
  • Garneren met gember- en appelplakjes.