Recept afdrukken
No ratings yet

Gamba in een Luchtig Jasje

Recept categorieën: Hapjes, Zeevruchten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 8 gamba's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel dragon
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • Zout
  • ¼ pak kataifi-deeg te vinden in een toko
  • Frituurolie

Instructies

  • Maak een soort pesto door olijfolie, limoensap, dragon, knoflook, zout en peper te mengen.
  • Marineer de gamba's hierin gedurende een uur.
  • Verhit de olie.
  • Rijg de gamba's aan de satéstokjes en wikkel ze daarna in een stukje kataifi-deeg.
  • Frituur de gamba's onmiddellijk kort in olie verwarmd tot 150°C. Laat ze uitlekken op
  • keukenpapier en serveer onmiddellijk