Speculoos Macchiato
Voorbereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories:
Author: Cor Klaar
- ½ dessertlepel speculoos pasta
- 10 ml speculoos siroop
- 50 ml melk
- 1 speculoos koekje
Voeg een dessertlepel speculoos pasta toe aan het espressokopje.
Zet het kopje onder uw Nespresso machine en zet een ristretto (25 ml) op de speculoos pasta.
Schenk de melk en de speculoos siroop in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim.
Schenk het melkschuim bij de koffie in het kopje.
Verkruimel het speculoos koekje over het melkschuim.
Serveer direct
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino
Honing Gember Winterkoffie
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kopje Indriya uit India
- 15 g honing
- 140 ml melk
- Verse gember
- 1 kaneelstokje voor decoratie
Giet een lepel honing op de bodem van het kopje en leg er wat dun gesneden gember op.
Bereid melkschuim met de Aeroccino en giet het opgeschuimde melk in het kopje.
Bereid een Espresso van 40 ml met de Indriya uit India.
Voeg de Espresso toe aan het mengsel en versier met een snufje gemberpoeder en het kaneelstokje.
Wijnadvies:
Deze koffie heeft een rijke, kruidige smaak die goed samengaat met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 3g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino
Toffee Granola Koffie
Geniet van je heerlijke Toffee Granola Koffie als een perfecte traktatie om je dag te beginnen!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 espresso 40 ml van de Capriccio koffie (ook lekker met de Ristretto Decaffeinato)
- 100 ml melk
- 1 eetlepel toffee dessert topping
- 1 eetlepel granola
Zet het receptenglas onder uw Nespresso machine en zet de espresso (40 ml) in het glas.
Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer en schenk het melkschuim op de koffie in het glas.
Schenk een beetje toffee dessert-topping over het melkschuim.
Bestrooi het melkschuim royaal met de granola.
Omdat dit een koffierecept is, wordt er normaal gesproken geen wijn geserveerd. Maar als je wilt, kun je een lichte en fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti proberen, die goed zou kunnen passen bij de zoete en romige smaken van deze drank.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino
Bananen- en Notenwhiskeycake met Gembersiroopkoffie
Geniet van deze heerlijke combinatie van cake en koffie!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Servings: 6
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
Voor de bananen & noten whisky-cake:
- 150 gram boter
- 180 gram rietsuiker
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 100 gram zure room
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 300 gram bloem
- 50 gram havermout
- 100 gram Noten naar keuze
Voor het glazuur:
- 50 gram boter
- 50 gram poedersuiker
- 100 ml whisky
Voor de koffie:
- 3 ml melk
- 1 theelepel gembersiroop
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met een klontje boter.
Meng in een kom de boter en rietsuiker en voeg al mengend de eieren toe.
Voeg vervolgens de bananen, noten, zure room, bakpoeder, zout, havermout en bloem toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
Giet het beslag in de cakevorm en bak het ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C.
Controleer of de cake gaar is door een mes in het midden te steken.
Als het er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Maak het cakeglazuur door boter, poedersuiker en whisky in een kom te mengen en deze 10 seconden te verwarmen in de magnetron.
Giet het glazuur over de cake en laat de cake even afkoelen.
Zet een espresso-kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso van de Indriya van India koffie.
Schenk daarna de gembersiroop en het melkschuim over de koffie.
Serveer de koffie direct met de bananen- en notenwhiskeycake.
Deze cake past goed bij een glas rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de cake aanvullen.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.5g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino
Chocolade Kokos Mokka Latte
Voorbereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 lungo 110 ml van de Fortissio Lungo koffie, ook lekker met de Linizio Lungo
- 50 ml chocoladesaus
- 100 ml melk
- 10 ml kokosnootsiroop
- chocola
Schenk de chocoladesaus onderin het receptenglas.
Zet het receptenglas onder uw Nespresso machine en zet de lungo (110 ml) in het glas.
Schenk de melk en de kokossiroop in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim.
Schenk het melkschuim op de koffie in het glas.
Garneer als laatste het melkschuim met een beetje chocoladeschaafsel.
Serveer direct
Deze kokos mokka latte gaat goed samen met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino
Chocoloade Macchiato
De gebrande, houtachtige tonen van de Fortissio Lungo gaan fijn samen met chocolade. Een chocoladegenot voor een ultieme smaaksensatie
Voorbereidingstijd10 minuten min
Servings: 1
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 Fortissio Lungo 110 ml van de koffie
- 30 ml chocoladesaus
- 40 ml melk
- slagroom
- chocola
Schenk de chocoladesaus onderin het receptenglas.
Bereid de warme melk met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer.
Schenk de warme melk op de chocoladesaus in het receptenglas.
Plaat het kannetje onder uw Nespresso machine en zet een lungo (110 ml). Schenk de koffie voorzichtig in het receptenglas, zodat er mooie lagen ontstaan.
Top het glas af met een toef slagroom en garneer met de chocoladevlokken.
Geniet ervan.
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino
Koffiecustard met Karamel Melkschuim
De toppunten van verwennerij! Een romige wolk melk en vanille custard met toffee smaak.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Servings: 1
Calories: 270kcal
Author: Cor Klaar
Espresso kopje 80 ml
sauspan
Lepel
Voor de koffie:
- 1 Volluto espresso
- 100 ml melk
- 1 theelepel karamelsiroop
- 5 theelepels custard kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie onderstaand recept
Voor de custard:
- 250 ml melk
- 2 eidooiers
- 50 gram suiker
- 0.5 vanillestokje in de lengte gesneden
Kook de melk samen met een half vanillestokje in een steelpan.
Klop de eidooiers in een kom samen met de suiker.
Blijf de eieren en de suiker roeren en giet terwijl in de melk met het gespleten vanillestokje.
Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en laat het indikken op een laag vuur (laat het mengsel niet koken, omdat dit de room zal doen schiften).
Test de custard met een lepel zodra de custard begint te kleven aan de lepel haalt u de pan van het fornuis.
Blijf roeren zodat het mengsel glad en romig blijft.
Verwijder het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit om terug toe te voegen aan de custard.
Bereid een Volluto koffie (25 ml) in een espresso-kopje of een klein Nespresso receptglas en voeg 5 theelepels van de kant-en-klare of zelfgemaakte custard toe.
Bereid melkschuim met behulp van het stoompijpje van uw Nespresso machine of uw Aeroccino melkopschuimer, en voeg de karamelsiroop toe zodra het schuim begint te vormen.
Bedek de koffie custard met het karamel melkschuim.
Geniet ervan.
Calories: 270kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino
Romige Mokka Chocolade
Chocolade met koffie of koffie met chocolade? Het zou beide kunnen zijn! Geniet van dit heerlijke, romige chocoladerecept.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 Livanto espresso 40 ml of Volluto espresso
- 2 theelepels cacaopoeder
- 50 ml melk
- Busje slagroom
- Suiker optioneel
Verwarm de melk met behulp van een melkopschuimer en schenk de melk in een cappuccinokopje.
Voeg het cacaopoeder toe (en eventueel een beetje suiker naar smaak) en roer goed om te mengen.
Plaats het kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso van Livanto of Volluto koffie.
Voeg als laatste een mooi toefje slagroom toe bovenop de drank.
Geniet van deze romige mokka chocolade!
Deze romige mokka chocolade past goed bij een glas rode port.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino
Romige Rozencappuccino
Geniet van deze romige en bloemige rozencappuccino, perfect voor een rustig moment alleen of om te delen met vrienden.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kopje Dulsão do Brasil koffie 40 ml
- 100 ml melk
- 5 ml rozensiroop
- 1 blokje witte chocolade
Plaats het blokje witte chocolade onderin het cappuccinokopje.
Zet met behulp van uw Nespresso machine een espresso van 40 ml Dulsão do Brasil rechtstreeks in het kopje.
Schenk de melk en de rozensiroop in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim.
Giet het melkschuim voorzichtig over de koffie in het cappuccinokopje.
Serveer direct.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino
Perfecte Macchiato
Laat deze heerlijke klassieker uw dag opvrolijken met zijn rijke smaak en romige textuur.
Voorbereidingstijd3 minuten min
Servings: 1
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kopje Arpeggio Volluto of Decaffeinato espresso 40 ml
- Suiker naar smaak
- 20 ml melk
- Chocoladevlokken
Bereid twee espresso's (2 x 40 ml) in een cappuccinokopje en voeg suiker toe naar smaak.
Voeg een vleugje warm melkschuim toe met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
Voor een gemiddelde mildheid, voeg ongeveer 20 ml melkschuim toe, of het equivalent van een half kopje espresso.
Strooi chocoladevlokken op het melkschuim voor een extra smaakdimensie.
Geniet van deze perfect gebalanceerde macchiato!
Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Aeroccino