Chai Latte Deluxe

Chai Latte Deluxe

Ontdek de verrassende smaakcombinatie van de Fortissio Lungo koffie en Chai thee.
Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 140kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Aeroccino melkopschuimer

Ingrediënten

  • 150 ml warme melk
  • 50 ml melk voor het melkschuim
  • 1 Chai theezakje
  • 20 ml kaneelsiroop
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Giet 50 ml melk in de Aeroccino melkopschuimer en voeg de kaneelsiroop toe om het melkschuim te bereiden.
  • Giet de warme melk in een receptenglas.
  • Laat het Chai theezakje 5 minuten in de warme melk trekken.
  • Plaats het receptenglas onder uw Nespresso machine en zet een Fortissio Lungo koffie.
  • Voeg het melkschuim toe aan de koffie en garneer met kaneelpoeder.
  • Serveer direct.

Notities

Deze drank is niet van toepassing voor wijnadvies. Het is eerder geschikt om te genieten als een aparte warme drank.

Nutrition

Calories: 140kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 7g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 17g

Romige Speculoos Latte Macchiato

Romige Speculoos Latte Macchiato

Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kopje Indriya espresso
  • 80 ml melk
  • 1 theelepel speculoospasta
  • Speculoos voor garnering

Instructies

  • Voeg de speculoospasta toe aan de bodem van het glas.
  • Schenk de melk in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim.
  • Voeg het melkschuim toe aan het glas.
  • Zet het glas onder uw Nespresso machine en zet een espresso.
  • Voeg stukjes speculoos toe aan de latte macchiato.
  • Geniet van deze romige speculoos latte macchiato!

Notities

Deze romige speculoos latte macchiato gaat goed samen met een glas amaretto.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g

Gember-Kaneel Winterkoffie

Gember-Kaneel Winterkoffie

Een heerlijke winterse koffie waarbij de pittige gember goed samengaat met de zoete kaneel.
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Servings: 1
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 espresso van de Indriya from India koffie
  • 15 gram honing
  • 140 ml melk
  • Gemberpoeder
  • 1 kaneelstokje

Instructies

  • Voeg de honing toe aan de bodem van het glas.
  • Voeg vervolgens een snufje gemberpoeder toe.
  • Schenk de melk in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim.
  • Voeg het melkschuim toe aan het glas.
  • Plaats het glas onder uw Nespresso machine en zet een espresso.
  • Decoreer de koffie met een beetje gemberpoeder en voeg het kaneelstokje toe als garnering.
  • Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar.
  • Geniet van deze heerlijke gember-kaneel winterkoffie!

Notities

Deze gember-kaneel winterkoffie gaat goed samen met een glas warme mulled wijn.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 3g | Zout: 0.1g | Sugar: 12g

Intense Chocolade Koffie

Intense Chocolade Koffie

Dit recept is een heerlijk dessert, waarbij de cacaotonen van de Dharkan worden gecombineerd met intense chocolade en melk. Alsof er een bonbon op uw tong smelt.
Voorbereidingstijd5 minuten
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Aeroccino melkopschuimer
  • Receptenglas van ongeveer 270 ml

Ingrediënten

  • 40 ml Dharkan espresso
  • 20 ml melk
  • 100 ml melk
  • 20 ml chocoladesaus
  • Snufje cacao

Instructies

  • Schenk de gecondenseerde melk onderin het glas.
  • Voeg de chocoladesaus toe aan de melk in het glas.
  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer en voeg dit toe aan het glas.
  • Wacht 2 minuten en zet ondertussen een espresso van de Dharkan (40 ml) in het kannetje.
  • Schenk de koffie langzaam in het receptenglas.
  • Garneer het melkschuim met een snufje cacao.
  • Serveer direct.

Notities

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 1.5g | Sugar: 12g

Chocolade Macchiato Verwennerij

Chocolade Macchiato Verwennerij

Voorbereidingstijd8 minuten
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Aeroccino melkopschuimer
  • Receptglas van 350 ml

Ingrediënten

  • 110 ml Fortissio Lungo koffie
  • 30 ml chocoladesaus
  • 40 ml melk
  • Slagroom
  • Chocoladevlokken

Instructies

  • Schenk de chocoladesaus onderin het receptenglas.
  • Bereid de warme melk met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer.
  • Schenk de warme melk op de chocoladesaus in het receptenglas.
  • Plaats het kannetje onder uw Nespresso machine en zet een lungo (110 ml).
  • Schenk de koffie voorzichtig in het receptenglas, zodat er mooie lagen ontstaan.
  • Top het glas af met een toef slagroom en garneer met de chocoladevlokken.
  • Geniet ervan.

Notities

Deze chocolade macchiato verwennerij past goed bij een zachte rode wijn zoals een Merlot.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 9g | Zout: 0.05g | Sugar: 15g

Choco Kokos Latte Macchiato

Choco Kokos Latte Macchiato

De lekkerste Latte Macchiato! De intensiteit van de Arpeggio koffie wordt benadrukt door de chocoladepasta en de kokos. Versier de rand van het glas met kokossnippers voor een mooi visueel effect!
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Arpeggio espresso 40 ml
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel chocoladesaus
  • 1 eetlepel chocoladepasta
  • Kokossnippers

Instructies

  • Verdeel de chocoladepasta over het eerste schoteltje en de kokossnippers over het tweede schoteltje.
  • Versier de rand van het receptenglas door eerst de rand door de chocoladepasta te draaien en vervolgens door de kokossnippers.
  • Schenk de chocoladesaus onderin het receptenglas.
  • Schenk de melk in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim, of gebruik het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Giet het melkschuim vervolgens voorzichtig over de chocoladesaus in het receptenglas en laat het 1 tot 2 minuten rusten.
  • Plaats het kannetje onder uw Nespresso machine en zet de espresso (40 ml).
  • Schenk de espresso langzaam bij de melk in het receptenglas, zodat er mooie lagen ontstaan.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke choco kokos latte macchiato!

Notities

Deze choco kokos latte macchiato gaat goed samen met een glas Tawny port.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g

Romige Mokka Cappuccino

Romige Mokka Cappuccino

Deze Zoete Mokka Cappuccino smelt weg op je tong! Een heerlijke koffie combinatie van chocolade, een intense Livanto of Volluto koffie en een toefje slagroom.
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Servings: 1
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Cappuccino-kopje ca. 150 ml
  • Aeroccino melkopschuimer

Ingrediënten

  • 1 espresso van de Livanto 40 ml, ook lekker met Volluto
  • 50 ml melk
  • 2 theelepels cacao
  • Slagroom

Instructies

  • Schenk de melk in de Aeroccino melkopschuimer en voeg de cacao toe om het melkschuim te bereiden.
  • Schenk het melkschuim in het cappuccino-kopje.
  • Zet een espresso van de Livanto of Volluto koffie direct in het cappuccino-kopje.
  • Voeg een toefje slagroom toe en garneer met cacaopoeder.
  • Serveer direct en geniet van deze romige mokka cappuccino!

Notities

Deze romige mokka cappuccino gaat goed samen met een glas Tia Maria.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 4g

Romige Crème Brûlée Latte

Romige Crème Brûlée Latte

Dit recept is geïnspireerd op de vol- en zachtheid van crème brûlée, waarbij de fruitachtige tonen van de Volluto goed naar voren komen.
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 1
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Aeroccino melkopschuimer
  • Receptenglas ca. 270 ml

Ingrediënten

  • 1 kopje Volluto espresso 40 ml
  • 10 ml crème brûlée siroop
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel basterdsuiker

Instructies

  • Schenk de melk en de crème brûlée siroop in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim.
  • Schenk het melkschuim in het receptenglas en laat het glas gedurende een minuutje staan zodat er mooie lagen ontstaan.
  • Zet een kannetje onder uw Nespresso machine en zet de espresso (40 ml) in het kannetje.
  • Creëer een drie-lagen-effect door de espresso voorzichtig langs de binnenkant van het receptenglas in het glas te schenken.
  • Bestrooi het melkschuim met de bruine suiker.
  • Serveer direct en geniet van deze romige crème brûlée latte!

Notities

Deze romige crème brûlée latte gaat goed samen met een glas Muscat dessertwijn.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 3g | Vet: 3g | Zout: 0.1g | Sugar: 12g

Romige Amandelkoffie met Kastanje

Romige Amandelkoffie met Kastanje

Stel u een amandeltaart voor, vol met de romigheid van kastanje en de intensiteit van de Arpeggio. Een heerlijke verrassing om te delen!
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Noten, Warme dranken
Land van herkomst: Nederland
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Lungo-kopje ca. 160 ml
  • Aeroccino melkopschuimer

Ingrediënten

  • 1 Arpeggio espresso 40 ml
  • 25 gram kastanjepasta
  • 40 ml melk
  • 10 ml amandelsiroop
  • 100 ml room
  • Amandelen voor garnering

Instructies

  • Meng de room en de kastanjepasta in de kom tot een glad mengsel.
  • Schenk de melk en de amandelsiroop in uw Aeroccino melkopschuimer en warm de melk op.
  • Zet een lungo-kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso (40 ml).
  • Voeg vervolgens het melkschuim toe aan het lungo-kopje.
  • Bedek als laatste het geheel met de room en garneer met het amandelschaafsel.
  • Geniet van deze romige amandelkoffie met kastanje!

Notities

Deze romige amandelkoffie met kastanje gaat goed samen met een glas amaretto.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 8g

Kruidige Herfstkoffie met Amandel en Cacao

Kruidige Herfstkoffie met Amandel en Cacao

Een verwarmende herfstkoffie met romig melkschuim, een vleugje amandel, cacao en een subtiele hint van chili voor extra pit.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 1
Calories: 140kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Receptglas van 350 ml
  • Aeroccino melkopschuimer
  • Lepel

Ingrediënten

  • 40 ml Dulsão do Brasil koffie
  • 5 ml amandelsiroop
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • Snufje chilipoeder

Instructies

  • Schenk de amandelsiroop in het receptglas.
  • Giet de melk in de Aeroccino melkopschuimer en voeg het cacaopoeder toe.
  • Schuim de melk op tot een romig melkschuim ontstaat.
  • Schenk het melkschuim voorzichtig in het receptglas bovenop de amandelsiroop.
  • Plaats het glas onder de Nespresso-machine en zet een espresso van de Dulsão do Brasil.
  • Garneer het melkschuim met een snufje chilipoeder.
  • Serveer direct en geniet van deze kruidige herfstkoffie.

Notities

Serveertip:
Serveer met een klein stukje pure chocolade of een amandelkoekje voor een extra traktatie.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling past perfect bij de warme, kruidige tonen van deze herfstkoffie.

Nutrition

Calories: 140kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 6g | Vet: 5g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g