Kastanjekoffie
Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Kastanjekoffie

De kastanje verleent zijn zoete smaak aan de Volluto koffie. De biscuitachtige tonen van de koffie vullen de kastanje perfect aan en maken van dit recept een smaakvol dessert.
Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Dessert, Warme dranken
Land van herkomst: Italië
Porties: 1
calorieën: 110kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 Volluto espresso 40 ml
  • 50 ml melk
  • 1 theelepel kastanjepasta

Instructies

  • Bereid het melkschuim met behulp van een Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Voeg de kastanjepasta toe aan het espresso-kopje.
  • Schenk 1 eetlepel warme melk op de pasta in het espresso-kopje of laat het waterglaasje door het melkschuim met een lepel tegenhouden.
  • Roer het geheel goed door om de kastanjepasta te mengen met de melk.
  • Plaats het kopje of glaasje onder uw Nespresso machine en zet de espresso (40 ml) rechtstreeks op het mengsel.
  • Top de koffie af met een eetlepel melkschuim en garneer met een stukje gekonfijte kastanje.
  • Serveer direct en geniet van deze romige kastanjekoffie!

Notities

Deze romige kastanjekoffie past goed bij een glas dessertwijn, zoals een zoete witte wijn of een lichte rode wijn.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.1mg | Sugar: 6g

Kastanjekoffie met slagroom
Recept afdrukken
No ratings yet

Verfijnde Kastanjekoffie met Slagroom

De fruitachtige, gekarameliseerde tonen van de Livanto koffie worden verheven door de slagroom en de stukjes gekonfijte kastanjes. Meer hoeft er niet gezegd te worden!
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert, Warme dranken
Land van herkomst: Italië
Porties: 1
calorieën: 200kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 Livanto espresso 40 ml
  • 50 ml melk
  • 125 ml opgeklopte slagroom
  • 1 theelepel kastanjepasta
  • Stukjes gekonfijte kastanje

Instructies

  • Roer voorzichtig de kastanjepasta door de opgeklopte slagroom in een kom.
  • Verwarm de melk met behulp van een Aeroccino melkopschuimer of een steelpannetje en schenk de warme melk in het cappuccino-kopje.
  • Zet het kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso (40 ml) van de Livanto koffie.
  • Top het kopje af met de opgeklopte slagroom en garneer met de stukjes gekonfijte kastanje.
  • Serveer direct en geniet van deze verfijnde kastanjekoffie met slagroom!

Notities

Deze verfijnde kastanjekoffie met slagroom gaat goed samen met een glas dessertwijn, zoals een zoete witte wijn of een lichte rode wijn.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.1mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romantisch Cacao-Kaneel Koffiegenot

Deze kaneel-cappuccino wordt gevormd door een heerlijke combinatie van cacao, melk en slagroom.
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert, Warme dranken
Feestdagen etc: Valentijnsdag
Porties: 1
calorieën: 180kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 Roma espresso 40 ml of Arpeggio Decaffeinato espresso
  • 1 eetlepel zoete gecondenseerde melk
  • 10 ml karamelsiroop
  • 1 theelepel cacao
  • 80 ml melk
  • 1 kaneelstokje
  • Busje slagroom

Instructies

  • Schenk de gecondenseerde melk in het cappuccinokopje.
  • Voeg de cacao en het kaneelstokje toe aan de melk en roer goed om te mengen.
  • Plaats het kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso van de Roma of Arpeggio Decaffeinato koffie.
  • Bereid het melkschuim met behulp van een Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine en voeg een flinke lepel toe aan de koffie.
  • Top het kopje af met een mooie toef slagroom en garneer met een beetje karamelsiroop en het kaneelstokje.
  • Geniet van dit romantische cacao-kaneel koffiegenot!

Notities

Deze romantische cacao-kaneel koffie gaat goed samen met een glas dessertwijn, zoals een zoete witte wijn of een lichte rode wijn.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.1mg | Sugar: 15g

Appel gember koffie
Recept afdrukken
No ratings yet

Herfstige Appel-Gember Koffie

Herfst in Canada. Het melkschuim vangt de vlammende, rode kleur van kaneel op en omvat de warme aroma's van appel en gember.
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert, Warme dranken
Porties: 1
calorieën: 50kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 Vivalto Lungo espresso 110 ml of Vivalto Lungo Decaffeinato
  • 1 theezakje appel & gember thee
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels melk
  • Snufje gemalen kaneel

Instructies

  • Plaats het theezakje in het cappuccinokopje en zet de Vivalto Lungo Decaffeinato er bovenop.
  • Laat de appel & gember thee gedurende 4 minuten intrekken en verwijder dan het zakje.
  • Voeg de ahornsiroop toe aan de koffie en zet het kopje aan de kant.
  • Bereid het melkschuim met de Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Voeg 3 eetlepels melkschuim toe aan de koffie en bestrooi met een snufje gemalen kaneel.
  • Roer voorzichtig door en geniet van deze herfstige appel-gember koffie!

Notities

Deze herfstige appel-gember koffie past goed bij een glas warme cider.

Nutrition

Calories: 50kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 1g | Vet: 1g | Zout: 0.1mg | Sugar: 7g

Cappucino met amadelsiroop
Recept afdrukken
No ratings yet

Siciliaanse Cappuccino met Amandelsiroop

Dit recept neemt u mee op reis naar Sicilië en de geur van haar amandelboomvelden in Aragorna. Deze cappuccino smelt in uw mond als een amaretti koekje
Voorbereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Dessert, Warme dranken
Land van herkomst: Italië, Sicilië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2
calorieën: 120kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 Livanto espresso's 40 ml
  • 2 eetlepels amandelsiroop
  • 150 ml melk
  • ¼ theelepel bittere amandelextract
  • 2 amaretti's
  • Cacaopoeder optioneel

Instructies

  • Schenk 1 eetlepel amandelsiroop in elk cappuccinokopje en zet vervolgens een espresso (40 ml) van de Livanto koffie in beide kopjes.
  • Voeg het bittere amandelextract toe aan de melk en bereid het melkschuim met de Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Voeg het melkschuim toe aan beide kopjes tot ze gevuld zijn en bestrooi indien gewenst met een beetje cacaopoeder.
  • Serveer de cappuccino's samen met een amaretto koekje.
  • Geniet van deze heerlijke Siciliaanse cappuccino met amandelsiroop!

Notities

Deze Siciliaanse cappuccino met amandelsiroop gaat goed samen met een glas amaretto.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.1mg | Sugar: 10g

After eight koffie
Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende After Eight Muntchocolade Koffie

Dit drankje is geïnspireerd op de smaak van After Eight chocolade. Dit recept combineert de graantonen van de Capriccio koffie met de frisheid van muntchocolade.
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert, Warme dranken
Porties: 1
calorieën: 150kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 kopje Capriccio of Dharkan espresso
  • 1 After Eight muntchocolaatje
  • 50 ml melk
  • 10 ml muntsiroop
  • 10 ml chocoladesaus
  • Verse muntblaadjes

Instructies

  • Schenk de chocoladesaus onderin het espressokopje.
  • Zet een espresso (40 ml) op de chocoladesaus in het espressokopje.
  • Schenk de melk en de muntsiroop in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim.
  • Schenk het melkschuim op de koffie in het espressokopje.
  • Garneer met het After Eight muntchocolaatje en verse muntblaadjes.
  • Serveer direct en geniet van deze verfrissende After Eight muntchocolade koffie!

Notities

Deze verfrissende After Eight muntchocolade koffie past goed bij een glas pepermunt likeur.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 6g | Zout: 0.1mg | Sugar: 15g

Mokka Latte
Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Mokka Latte

De naam van dit klassieke recept belooft al veel goeds. Het is de karakteristieke combinatie tussen de karamel- en fruitachtige tonen van de Livanto koffie en melk
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Porties: 1
calorieën: 100kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 Livanto espresso 40 ml
  • 100 ml melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Instructies

  • Voeg het cacaopoeder toe aan het cappuccino-kopje.
  • Zet een espresso (40 ml) van de Livanto direct in het cappuccino-kopje.
  • Bereid de warme melk met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer.
  • Schenk de warme melk in het cappuccino-kopje en garneer het melkschuim met een snufje cacaopoeder.
  • Serveer direct en geniet van deze romige mokka latte!

Notities

Deze romige mokka latte gaat goed samen met een glas rode port.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 3g | Zout: 0.1mg | Sugar: 10g

Koude Lungo Macchiato
Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Koude Lungo Macchiato

Dit recept is een geweldige, Italiaanse klassieker: een karakteristieke, koude Lungo Macchiato.
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Italië
Porties: 1
calorieën: 60kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 Vivalto Lungo of Linizio Lungo
  • 5 eetlepels ijs
  • 4 eetlepels melk
  • 4 basterdsuiker
  • Cacaopoeder optioneel

Instructies

  • Bereid de Vivalto Lungo in een lungo-kopje en voeg de basterdsuiker toe.
  • Bereid het melkschuim met het stoompijpje van uw Nespresso machine of de Aeroccino melkopschuimer en zet het opzij.
  • Voeg het gemalen ijs (4 tot 5 eetlepels) toe aan het lungo-kopje en giet er het melkschuim (3 tot 4 eetlepels) bovenop.
  • Garneer met cacaopoeder indien gewenst.
  • Serveer direct en geniet van deze verfrissende koude lungo macchiato!

Notities

Deze verfrissende koude lungo macchiato gaat goed samen met een glas prosecco.

Nutrition

Calories: 60kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.1mg | Sugar: 8g

Expresso Macchiato
Recept afdrukken
No ratings yet

Verfijnde Espresso Macchiato

Laat deze heerlijke Italiaanse klassieker uw smaakpapillen verwennen met zijn rijke aroma en delicate balans!
Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Italië
Porties: 1
calorieën: 50kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 Roma espresso van 40 ml ook lekker met Indriya from India of Volluto koffie
  • 50 ml melk
  • Suiker naar smaak
  • Chocoladevlokken optioneel

Instructies

  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Zet de espresso van 40 ml in het espressokopje of het waterglaasje en voeg eventueel een beetje suiker toe naar smaak.
  • Voeg voorzichtig een flinke eetlepel melkschuim toe aan de koffie, waardoor het een 'gevlekte' look krijgt.
  • Garneer, indien gewenst, met de chocoladevlokken.
  • Serveer direct en geniet van deze verfijnde Espresso Macchiato, waarbij de combinatie van een espresso met een wolkje melk zorgt voor een intense maar subtiele smaaksensatie.

Nutrition

Calories: 50kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 2g | Vet: 3g | Zout: 0.1mg | Sugar: 2g