Witte Chocoladekersentruffels met Kirsch

Witte Chocoladekersentruffels met Kirsch

(inclusief koeltijd)4 uur 30 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Moederdag, Vaderdag, Valentijnsdag
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Rechthoekige vorm
  • Au bain-marie pan of een hittebestendige kom en een pan
  • mes

Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 1 eetlepel kirsch
  • 125 g mascarpone
  • 75 g kersen uit blik of pot uitgelekt

Instructies

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie met de kirsch.
  • Haal de pan van het vuur en schep voorzichtig de mascarpone en uitgelekte kersen door de gesmolten chocolade.
  • Giet het mengsel in een rechthoekige vorm en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd het mengsel in blokjes vóór het serveren.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een glas dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 28g