Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte Chocoladekersentruffels met Kirsch
Porties:
4
personen
(inclusief koeltijd)
4
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Rechthoekige vorm
Au bain-marie pan of een hittebestendige kom en een pan
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
200
g
witte chocolade
▢
1
eetlepel
kirsch
▢
125
g
mascarpone
▢
75
g
kersen uit blik of pot
uitgelekt
Instructies
Smelt de witte chocolade au bain-marie met de kirsch.
Haal de pan van het vuur en schep voorzichtig de mascarpone en uitgelekte kersen door de gesmolten chocolade.
Giet het mengsel in een rechthoekige vorm en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd het mengsel in blokjes vóór het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Moederdag
/
Vaderdag
/
Valentijnsdag