Kiwi genot
Servings: 4 glazen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 Rijpe kiwi’s groen of goud, eventueel met schil
- 1 Rijpe banaan
- 3 Stokken bleekselderij
- 2 Glazen water
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13
Groene Kidneybonenen, appel smoothie
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 blik groene kidneybonen
- 4 grote zoete appels
- 6 eetlepel(s) muesli met noten en vruchten
- 500 ml water
als je van zoet houd moet je de smoothie nog met bio honing zoeten maar dat is niet echt nodig (ik vindt de smoothie zo als zoet genoeg door de appels)
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13
Spinazie Cranberry Smoothie
Servings: 1
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13
Linzen kokos smoothie
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 potje linzen hak
- 2 peren
- 2 kleine bananen
- 1 flesje romige kokosmelk
- 1 glas water
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13
Roodfruit smoothie
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 200 ml melk
- 2 eetlepel(s) bevroren zomerfruit uit de dieprvies pak van 300 gram
- honing
- 1 banaan
Snijd 1 banaan in stukjes.
Pureer 2 el bevroren zomerfruit (diepvries, bakje 300 g)
met 200 ml melk en de banaan in de blender of met een staafmixer tot een
romige shake.
Serveer in 2 hoge glazen.
Breng eventueel op smaak met wat honing.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13
Zomers Fruitsalade
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepel(s) suiker, of zoetstof
- 1 eetlepel(s) fijne kristal suiker
- 50 ml citroensap
- 3 dl zoete witte wijn
- 1 kilo zomerfruit
- 1 bosje munt
- 1 dl yoghurt
- 1,5 dl creme fraiche
- 3 eetlepel(s) honing
Was het fruit, maak het schoon en snijd het in plakjes, partjes of stukken.
Kleine vruchten, zoals bessen of kersen kunnen heel blijven.
Hak de munt grof. Schep alles in een grote kom, giet de wijn erover en schep de suiker en de munt erdoorheen.
Zet enige uren koel weg.
Maak intussen de citroensaus; klop citroensap, yoghurt, crème fraîche, honing en kristalsuiker door elkaar in de blender en bewaar het tot gebruik in de koeling.
Schep voor het serveren het fruit in een grote glazen schaal, garneer met blaadjes munt en geef de saus er apart bij.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13
Griekse komkommer soep
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 komkommers
- 3 eetlepel(s) walnotenolie
- zout en peper naar smaak
- 1 teen knoflook geperst
- 0,25 liter griekse yoghurt
- 100 gram walnoten grof gehakt
- 3 eetlepel(s) dille grof gehakt
- 0,25 liter getrokken kippebouillon of groentebouillon koud geworden
Schil de komkommers en snijd in stukken.
Doe de komkommers in de blender en voeg yoghurt, bouillon, walnotenolie,
dille, knoflook en zout en peper toe.
Pureer dit ongeveer 30 seconden.
Zet de blender uit en proef!
Eventueel zout en/of peper toevoegen.
Voeg ook de walnoten toe.
Mix nog een aantal seconden.
Doe de inhoud van uw blender in een kom of schaal en laat deze minimaal 4 uur in uw koelkast staan.
Deze soep wordt koud gegeten!
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13
Chia Pudding
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 ml Amandelmelk
- mespuntje vanillepoeder zonder suiker
- 1 ½ lepel chia zaden
- 2 bananen
Blend alles behalve de chia zaden door elkaar tot een dik en romig geheel.
Doe het in een kop en voeg de chia zaden toe.
Goed roeren, de zaden moeten goed verdeeld zijn.
Zet het vervolgens een nachtje of +/4 uren in de ijskast.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13
Bietensap
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 stonkje selderij
- 3 bieten
- 1 appels
- 2 handjes vol spinazie
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 1 wortel
Pers de sinaasappel en citroen.
Doe de sap in de blender en voeg de selderij en spinazie toe.
Blend!
Pers vervolgens de wortel, appel en bietjes fijn.
Doe die sap ook in de blender en mix nog een keer.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13
Happiness
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 banaan
- 1 ½ eetlepel(s) rauwe cacao
- 1 tl maca
- scheutje amandelmelk
- 1 eetlepel(s) eiwitpoeder optioneel
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 13