Gemarineerde Ovenkip met Groenten

Gemarineerde Ovenkip met Groenten

Malse ovenkip met een fenomenale marinade en geroosterde groenten. Perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Voorbereidingstijd12 uur
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook doormidden gesneden
  • 1 citroen het sap ervan
  • 1 kip
  • 100 ml honing
  • 1 venkelknol in stukken gesneden
  • 2 prei
  • 20 gram currypoeder
  • 20 gram gember geraspte verse
  • 200 gram ui geraspte
  • 250 ml droge witte wijn
  • 3 chioggia bieten
  • 3 jonge worteltjes
  • 3 sinaasappelen het sap ervan
  • 3 wortelen doormidden gesneden
  • 4 verse tomaten
  • 6 sjalotjes
  • 20 kleine aardappels
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de groenten en de kip.
  • Plaats de kip in een braadslee en wrijf in met de ingrediëntenmix.
  • Sluit de braadslee af met folie en marineer 12 uur.
  • Voeg de groenten toe aan de kip in de braadslee.
  • Voeg olijfolie, zout en peper toe.
  • Plaats de braadslee afgedekt met zilverfolie in een voorverwarmde oven (170 °C).
  • Verwijder het zilverfolie als de kip zacht is.
  • Giet de saus en groenten in een kom.
  • Plaats de braadslee met de kip terug in de oven (200 °C).
  • Braad de kip goudbruin.
  • Snijd de kip in stukken.
  • Serveer met Hellmann's Real mayonaise.

Notities

Serveertip:
Serveer de geroosterde kip met de geroosterde groenten en mayonaise.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van de kip en groenten complementeert.
  • Chenin Blanc: Een droge witte wijn met fruitige en kruidige tonen die goed passen bij de marinade.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 45g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 25g