Brusselse groenteterrine
Porties: 6 personen
Ingrediënten
- 300 gr meiraapjes of koolrabi grof geraspt
- 300 gr worteltjes grof geraspt
- 300 gr gekookte bieten grof geraspt
- Suiker
- 1 theelepel geraspte mierikswortel
- 2 eetlepels citroensap
- Zout witte peper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel Marsala Italiaanse dessertwijn
- 6 eieren
- 1 ½ dl crème fraîche stijfgeklopt
Instructies
- Verpak de geraspte meiraapjes en worteltjes apart in aluminiumfolie en stoom ze in ongeveer 10 minuten gaar.
- Pureer de bieten en meng ze met een mespuntje suiker, geraspte mierikswortel, zout en 1 eetlepel citroensap.
- Pureer de meiraapjes met gemberpoeder, 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
- Pureer de worteltjes en meng ze met Marsala, zout en peper.
- Voeg aan elke puree 2 eieren en 1/2 dl crème fraîche toe.
- Breng elke puree sterk op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schep achtereenvolgens de bietenpuree, meiraappuree en wortelpuree in de terrinevorm; strijk elke laag glad.
- Vul de vorm niet meer dan driekwart.
- Plaats de terrine in een braadslee en dek deze af.
- Schenk heet water in de braadslee tot net onder de rand van de terrine.
- Bak de terrine in de oven in ongeveer 2 uur gaar.
- De terrine is gaar als de bovenkant stevig aanvoelt.
- Laat de terrine 1 nacht afkoelen.
- Snijd de terrine in plakjes en serveer deze met een gemengde salade en worteltjes.
Notities
De terrine kan goed gekoeld 2-3 dagen worden bewaard