Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappelcake

Recept categorieën: Cake, Fruit
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 gr boter of margarine
  • 150 gr suiker
  • 1 sinaasappel geraspte schil er van
  • 4 eieren
  • 2 el Grand Marnier of sinaasappellikeur
  • 150 gr bloem
  • 150 gr maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el sinaasappelsap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter met suiker en de geraspte sinaasappelschil glad.
  • Voeg al roerend eieren en Grand Marnier toe.
  • Vermeng de bloem met maïzena en bakpoeder, doe het bij de boter en klop tot er een glad en luchtig beslag ontstaat.
  • Vet een cakevorm in en strooi er paneermeel in.
  • Giet het beslag erin en bak de cake 45-60 minuten.
  • Keer na het bakken de vorm om en laat de cake op een rooster uitdampen.
  • Prik op gelijkmatige afstand gaatjes in de cake (b.v. met een breinaald) en sprenkel het sinaasappelsap erover.