Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Citroensorbet Cocktail

scroppino
Voorbereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 200kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • ½ citroen uitgeperst
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 ml citroensorbetijs
  • Wodka naar smaak
  • 1 fles mousserende witte wijn bijvoorbeeld Prosecco

Instructies

  • Schenk het citroensap in een schaaltje en strooi wat suiker op een schoteltje.
  • Druk de randen van de champagneglazen in het citroensap en daarna in de suiker.
  • Laat ondertussen het sorbetijs iets zachter worden.
  • Schep het ijs in een grote kom en schenk er de wodka en wijn bij.
  • Klop het geheel met een garde tot een schuimende drank.
  • Verdeel de cocktail over de champagneglazen en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Een mousserende witte wijn zoals Prosecco past perfect bij deze verfrissende cocktail. De lichte en fruitige smaken van de wijn vullen de citroensorbet en wodka mooi aan, waardoor het een heerlijk zomerdrankje wordt.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 1g | Zout: 0.1mg | Sugar: 20g

Alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs
Recept afdrukken
No ratings yet

Alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs

Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ongeveer 400 ml 7-up of sprite
  • Limoenrasp of schijfjes limoen
  • Limoen of citroen sap
  • 500 gram citroen- of limoen-sorbijtijs
  • 4 hoge champagneglazen

Instructies

Bereiding alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs:

  • Heb je champagneglazen?
  • Deze zijn zien er feestelijk, maar houden de bubbels van je drankje ook langer in het glas.
  • Plaats de glazen een uur voor het opdienen in de de vriezer voor een extra mooi resultaat en zet alles klaar zodat je de drank snel kan inschenken.
  • Omdat ik het leuk vond om wat kleur toe te voegen, rasp ik een klein beetje limoenschil en voegde dit toe aan het drankje. Ik gebruik hier een zesteur of citrusrasp voor, hierdoor werd de rasp extra fijn.
  • Je zou ook en plakje limoen in kunnen snijden en op de rand van het glas steken.
  • Het is net wat je zelf lekker of leuk vindt.
  • Pers de limoen uit en zet het klaar voor gebruik.
  • Haal vlak voor het opdienen de glazen uit de diepvries of anders uit je keukenkastje.
  • Vul de glazen met 7-up of sprite en voeg een klein beetje limoen- of citroen smaak toe om de drank wat extra smaak te geven.
  • Probeer hier niet te scheutig mee te zijn, teveel maakt de drank juist minder lekker.
  • Voeg eventueel wat rasp toe aan de drank.
  • Schep een bolletje sorbetijs uit de schaal en voeg het toe aan de drank

Notities

De alcoholvrije scroppino met limoen en citroenijs gaat flink bruisen en dat maakt het extra feestelijk.
Dien het daarom direct aan je gasten.