Fondue Chinees
Calories:
Equipment
- Chinees fonduestel
Ingrediënten
Voor de bouillon:
- 2½ liter water
- een snufje zout
- bladeren van witte selderij
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 blokjes kippenbouillon of visbouillon
- 1 tl zout
- groen van 2 selderijtakjes
- 5 peperbolletjes.
Voor de fondue:
- 4 X 100 gr zalmfilet
- 4 x 100 gr lottefilet.
Voor de vis:
- 8 rauwe scampi medium.
- 2 grote inktvissen of dubbele aantal kleine (vers of diepgevroren)
Voor het garnituur:
- 150 gram gereinigde en ontnerfde spinaziebladeren
- 2 witte selderijstengels
- 2 prei witten
- 4 porties Chinese vermicelli mihoen of rijstvermicelli
- sojasausje
Voor de soep:
- 1 el verse korianderblaadjes
- 2 el bamboescheuten in reepjes uit blik
- ½ tl verse fijngesnipperde gember.
Instructies
- Breng het water met het zout aan de kook en voeg er de selderijblaadjes, de selderijtakjes, de wortel en de in stukken gesneden ui aan toe.
- Vul aan met het vis of kippenbouillontablet en de peperbolletjes en laat alles 20 minuten sudderen.
- Haal de bouillon dan door een fijne zeef.
- Snijd intussen de zalm en lottefilet in dunne sneetjes en de inktvis in ringetjes en pel de scampi zorgvuldig.
- Maak verse inktvis eerst grondig schoon en leg ook de tentakeltjes bij de fonduevis.
- Zet alles afgedekt in de koelkast.
- Verwijder de nerven en was de spinazie.
- Verwijder de draden van de selderij met een dunschiller en snijd ze in blokjes van 4 cm lengte.
- Snijd de prei in fijne reepjes of julienne van 4 cm op 1 mm.
- Schik de vis, de scampi, de groenten en de rijstvermicelli op een mooie schotel.
- Giet de basisbouillon in een speciaal Chinees fonduestel en breng tot tegen het kookpunt. Laat zachtjes koken.
- Zet de groenten en de visschotels eromheen en zorg voor een stukje brood.
- Gebruik een speciaal netje om de groenten en de vis uit de soep te scheppen.
- Serveer hierbij een kant en klaar sojasausje.