Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidenrolletje

Smeuïge roomkaas, verse kruiden en knapperige noten. Samen opgerold tot een perfect voorgerecht. Uit de Allerhande 2002
Recept categorieën: Noten, Voorgerechten, Wraps
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 45 g walnoten gepelde
  • 2 tortillawraps
  • 100 g roomkaas naturel verse
  • 15 g dille verse
  • 13 g bieslook verse
  • 15 g munt verse

Instructies

  • Hak de walnoten grof.
  • Verwarm de wraps in ca. 2 min. in een droge koekenpan.
  • Leg de wraps op een snijplank en besmeer dik met de roomkaas.
  • Strooi de walnoten erover.
  • Verdeel de takjes dille en bieslook over het midden van de wrap.
  • Pluk de blaadjes munt van de takjes en leg op de roomkaas.
  • Bestrooi de wraps met peper en zout.
  • Rol de wraps rond de vulling stevig op.
  • Bewaar de wraps tot gebruik in plasticfolie in de koelkast.
  • Haal de wraps uit de folie.
  • Snijd de zijkanten van de rol.
  • Snijd de rollen elk in 6 stukken.
  • Steek de rolletjes met een cocktailprikker vast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Abrikozen met geitenkaas en spek

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Fruit, Hapjes, Kaas, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Fusion
Porties: 16 personen
calorieën: 80kcal

Ingrediënten

  • 150 g zachte geitenkaas bettinne blanc
  • 16 gewelde abrikozen
  • 16 plakjes ontbijtspek

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Korst van geitenkaas verwijderen en kaas in 16 stukjes snijden.
  • Abrikozen tot midden opensnijden en vullen met stukje geitenkaas.
  • Elke abrikoos omwikkelen met plakje ontbijtspek.
  • Vaststeken met cocktailprikker en op bakplaat leggen.
  • In oven in 5 minuten abrikozen goudbruin en knapperig bakken.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige Poffers

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ui
  • nasi-goreng kruiden
  • flenzenbeslag

Instructies

  • Fruit een klein beetje ui met wat nasi-goreng kruiden en voeg dit bij flenzenbeslag.
  • Bak hiervan in een poffertjespan kleine flensjes en steek er, als ze nog warm zijn, en dubbelgevouwen, een cocktailprikker op en neer door heen.

Notities

Koud serveren.

Saltimbocca op zijn Romaans
Recept afdrukken
No ratings yet

Saltimbocca op zijn Romaans

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 2 kalfsschnitzels
  • 4 plakjes Parmaham of Serranoham
  • 6 blaadjes salie
  • 10 cl witte wijn
  • 3 eetlepel(s) crème fraîche
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Bedek de schnitzels met een plak ham.
  • Leg hierop een paar blaadjes salie en zet deze vast met een cocktailprikker.
  • Bestrooi met wat zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan een el. olijfolie en een klontje boter.
  • Bak eerst de kant zonder de ham.
  • Laat 5 minuten zachtjes bakken en keer dan de schnitzels om.
  • Haal de schnitzels uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Deglaceer de pan met de witte wijn.
  • Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel.
  • Laat voor de helft inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
  • Meng goed door elkaar.
  • Leg op elk bord een schnitzel.
  • Verdeel de saus over de borden.

Notities

Wij aten er haricots verts bij met frites.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane filets met komkommersalade en gepofte aardappels

Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 flinke aardappels ca. 100 g per stuk
  • 150 g volle kwark
  • 60 ml halfvette crème fraîche
  • 1 eetlepel(s) gemengde Italiaanse kruiden gedroogd of diepvries
  • zout
  • peper
  • 1 komkommer
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 6 eetlepel(s) balsamicodressing
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 valess mediterraan

Instructies

  • Boen de aardappels schoon en prik ze op diverse plekken in met een cocktailprikker.
  • Verhit de aardappels in de magnetron 10 minuten op vol vermogen (700 Watt).
  • Dek de aardappels af met een theedoek en laat ze nog ongeveer 5 minuten nagaren.
  • Meng de kwark met de crème fraîche, kruiden en zout en peper naar smaak.
  • Maak de komkommer schoon, halveer de komkommer in de lengte en snij de helften in plakjes.
  • Meng de komkommer en olijven met de dressing.
  • Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de filets in 5 minuten rondom bruin.
  • Serveer de filets met de gepofte aardappels, kwarksaus en de salade.