Go get ‘em koffiecupcakes

Go get ‘em koffiecupcakes

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Dieët: Vegetarisch
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • cupcaktray
  • cupcakevormpjes
  • spuitzak met gekartelde spuitmond

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 0.5 tl zout
  • 120 g suiker
  • 1 el koffie-extract
  • 12 eieren
  • 50 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder

Cappuccinobotercrème

  • 450 g poedersuiker
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 0.25 tl zout
  • 3 el koffie-extract
  • 2 el heet water
  • cacaopoeder om te bestuiven
  • 12 mokkaboontjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bekleed de cupcaketray met cupcakevormpjes.
  • Prak de bananen met een vork.
  • Klop de boter met het zout en de helft van de suiker in circa 5 minuten luchtig.
  • Voeg de geprakte banaan en het koffie-extract toe en meng goed door.
  • Klop de eieren in een andere kom met de rest van de suiker tot je een acht in het mengsel kunt vormen.
  • Meng de eieren met het bananenmengsel.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en cacaopoeder in delen boven de kom en roer tussendoor goed door.
  • Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de koffiecupcakes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Cappuccinobotercrème

  • Klop een kwart van de poedersuiker met de boter en het zout tot een glad geheel.
  • Voeg tussendoor steeds poedersuiker toe.
  • Voeg zodra het een gladde crème is het koffie-extract en 2 eetlepels heet water toe.
  • Vul een spuitzak met de cappuccinobotercrème en spuit de crème op de cupcakes.
  • Bestuif met cacaopoeder en decoreer elke cupcake met een mokkaboontje.

Notities

in plaats van koffie-extract kun je ook een scheutje espresso gebruiken.

Griezelige Halloween Cupcakes

Griezelige Halloween Cupcakes

Deze griezelige Halloween cupcakes zijn perfect om je feesttafel op te vrolijken. Met een heerlijke vulling van braambessen en ananas en kleurrijke boterroomversiering in zwart en oranje, zijn ze zowel eng als lekker!
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Halloween
Servings: 12
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Cupcake-bakplaat
  • cupcakevormpjes
  • Spuitzak voor de boterroom

Ingrediënten

  • 75 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • 200 g bloem
  • 75 ml karnemelk
  • 1 ei
  • Braambessen handvol
  • Stukjes ananas handvol
  • Optioneel voor de versiering:
  • Boterroom 1 deel zachte boter mengen met 1 deel bloemsuiker
  • Rolfondant zwart en oranje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C en vul de cupcake-bakplaat met cupcakevormpjes.
  • Meng de zachte boter, suiker en citroenrasp tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het ei toe en meng goed.
  • Voeg de helft van de bloem toe, dan de karnemelk, en tot slot de rest van de bloem.
  • Meng kort, maar zorg dat het deeg luchtig blijft.
  • Verdeel het deeg in twee delen.
  • Meng het ene deel met braambessen en het andere deel met stukjes ananas.
  • Spuit het beslag in de cupcakevormpjes en bak ze in het midden van de oven gedurende 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
  • Voor de versiering: kleur de boterroom met zwarte en oranje kleurstof.
  • Gebruik rolfondant in dezelfde kleuren om griezelige Halloween-vormpjes uit te steken en decoreer de cupcakes naar wens.

Notities

Wijnadvies

Deze Halloween cupcakes zijn perfect om te serveren met een licht zoete witte wijn zoals een Moscato of een sprankelende cider voor een feestelijk effect

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g