Oranje Delight – Chocoladevla met Slagroom en Abrikozen

Oranje Delight – Chocoladevla met Slagroom en Abrikozen

Deze feestelijke Oranje Delight combineert de romige smaak van chocoladevla met luchtige slagroom en zoete abrikozen. Een eenvoudig maar heerlijk dessert met een Nederlands tintje!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Koningsdag
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 6 el abrikozenjam
  • 600 ml chocoladevla
  • 100 g gewelde abrikozen

Instructies

  • Klop de slagroom stijf en meng deze met de abrikozenjam.
  • Verdeel de helft van het slagroommengsel over vier dessertglazen.
  • Schenk voorzichtig de chocoladevla over de slagroom.
  • Schep de rest van de slagroom bovenop de vla.
  • Snijd de gewelde abrikozen in dunne reepjes en verdeel ze over de slagroom.
  • Serveer direct, eventueel met een prikkertje met de Nederlandse vlag voor een feestelijke uitstraling.

Notities

Serveertip:

Garneer met een paar stukjes witte chocolade voor een extra feestelijk effect.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij dit romige nagerecht.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g