Moelleux au chocolat
Calories:
Ingrediënten
- 250 g suiker
- 250 g pure chocolade
- 250 g boter
- 7 eieren
Instructies
- Smelt de boter met de suiker en de chocolade op een zacht vuurtje.
- Laat het zeker niet koken.
- Zet intussen beboterde dresseer-ringen van ongeveer 5 cm doorsnede en 5 à 6 cm hoogte op een bakplaat met bakpapier.
- Knip stroken bakpapier van 8 cm hoogte en zet deze langs de binnenkant van de ring.
- Zorg er voor dat het papier elkaar ruim overlapt.
- Roer als alles gesmolten is, de eieren één voor één onder de massa.
- Wacht telkens tot elk ei is opgenomen door het beslag.
- Vul de ringen tot ongeveer 1 cm van de rand van de inox.
- Zet de bakplaat met gevulde ringen minstens 2 uren in de koelkast.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Haal de bakplaat uit de koelkast en bak meteen af op 180°C gedurende 12 minuten.
- Serveer meteen.