Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Moelleux au chocolat
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
dresseerringen (doorsnede 5 cm)
Ingrediënten
▢
250
g
suiker
▢
250
g
pure chocolade
▢
250
g
boter
▢
7
eieren
Instructies
Smelt de boter met de suiker en de chocolade op een zacht vuurtje.
Laat het zeker niet koken.
Zet intussen beboterde dresseer-ringen van ongeveer 5 cm doorsnede en 5 à 6 cm hoogte op een bakplaat met bakpapier.
Knip stroken bakpapier van 8 cm hoogte en zet deze langs de binnenkant van de ring.
Zorg er voor dat het papier elkaar ruim overlapt.
Roer als alles gesmolten is, de eieren één voor één onder de massa.
Wacht telkens tot elk ei is opgenomen door het beslag.
Vul de ringen tot ongeveer 1 cm van de rand van de inox.
Zet de bakplaat met gevulde ringen minstens 2 uren in de koelkast.
Verwarm de oven op 180°C.
Haal de bakplaat uit de koelkast en bak meteen af op 180°C gedurende 12 minuten.
Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch