Cranberrytaart met Vooraf en Toe
Porties: 6
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 100 gram boter gesmolten
- 200 gram volkorenbiscuitjes fijngemalen
- 9 blaadjes witte gelatine
- 450 gram Vooraf en Toe
- 50 gram fijne tafelsuiker
- 150 gram Ocean Spray Cranberries + 4 eetlepels Ocean Spray Cranberries
- 3 eetlepels sinaasappellikeur of sinaasappelsap
- 6 blaadjes munt
- 1 dl slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Schil de sinaasappels dik.
- Snijd van 1 sinaasappel de partjes tussen de vliezen uit en snijd de partjes in stukjes.
- Snijd 1 sinaasappel in plakken.
- Leg de papieren cirkel op de bodem van de springvorm.
- Meng de boter en de biscuitjes, schep het mengsel op de bodem van de vorm en druk het aan.
- Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
- Klop de Vooraf en Toe met de suiker stijf en roer er 150 gram cranberrycompote en de stukjes sinaasappel door
- .
- Verwarm de likeur of het sap tegen de kook aan.
- Knijp de gelatine uit en los die van het vuur af in de likeur of het sap op.
- Roer dit mengsel door het Vooraf en Toemengsel, schep het in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Laat de taart in de koelkast 8 uur opstijven.
- Haal de taart uit de vorm en zet hem op een schaal.
- Garneer de bovenkant met de plakken sinaasappel.
- Schep op elke plak wat cranberrycompote en leg er een blaadje munt op.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf, doe hem over in een spuitzak en spuit rozetten tussen de plakken sinaasappel.