Ravioli-ovenschotel met spinazie
Servings: 4
Calories:
Equipment
- een ingevette ovenschaal, inh. 2 liter
Ingrediënten
- 500 gram ravioli met vleesvulling Ravioli al Brasato, Buitoni, koeling
- zout peper
- 600 gram diepvries bladspinazie ontdooid
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- nootmuskaat
- 6 dl melk
- 200 gram verse roomkaas met kruiden
- 30 gram pijnboompitten of grof gehakte walnoten
- ½ theelepel verkruimelde gedroogde Spaanse peper
Instructies
- Kook de ravioli ± 8 minuten in ruim water met zout en laat ze daarna
- uitlekken.
- Leg de spinazie in een zeef en druk het vocht er goed uit.
- Meng de spinazie met de peterselie en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Breng de melk aan de kook en laat de roomkaas hierin al roerend smelten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Schep in de ovenschaal om en om lagen ravioli, spinazie en saus, eindig met kaassaus.
- Verdeel er de pijnboompitten en de Spaanse peper over.
- Gratineer de raviolischotel ± 15 minuten in het midden van de oven.