Lasagne van Astrid Veltman
Porties: 4
Equipment
Ingrediënten
- 1 fijngesneden ui
- 1 wortel in plakjes
- 1 stengel bleekselderij in plakjes
- 1 geplet teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 450 gram mager rundergehakt
- 2 theelepels tomatenpuree
- 21/2 dl vleesbouillon tablet
- 400 gram gepelde tomaten blik
- zout peper, nootmuskaat
- 1 pakje béchamelsaus 100 gr, Grand'Italia
- 1 liter melk
- 250 gram lasagnevellen
- 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 minuten zachtjes in de olie.
- Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en ± bak die 4 minuten mee.
- Voeg de bouillon en de tomaten met het vocht toe en laat in ± 20 minuten tot een dikke saus inkoken.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bereid de béchamelsaus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing.
- Kook de lasagnevellen in kokend water met zout ± 4 minuten voor.
- Schep 1/3 deel van de tomatensaus in de ovenschaal en bedek die met lasagnevellen.
- Verdeel daar béchamelsaus over (de pasta moet goed zijn bedekt).
- Herhaal deze handelingen tweemaal, eindig met tomatensaus.
- Verdeel er de kaas over en bak de lasagne ± 30 minuten in het midden van de oven.