Espresso Koffiecake
Geniet van deze heerlijke Espresso Koffiecake als een perfecte traktatie bij de koffie of thee!
Porties: 6
calorieën: 300kcal
Ingrediënten
- 1 espresso van de Livanto koffie
- 150 gram bloem
- 1 zakje gist
- 160 gram suiker
- 150 gram boter
- 3 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een espresso (40 ml) van de Livanto koffie met uw Nespresso machine en laat deze afkoelen.
- Vet de cakevorm in met boter.
- Breek de eieren en voeg ze samen met de suiker en de boter in een kom.
- Voeg de bloem en het gist toe aan het mengsel.
- Schenk vervolgens de koffie bij het beslag en klop goed.
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 35 minuten.
- Haal de cake uit de vorm en laat deze volledig afkoelen voordat je hem serveert.
Notities
Deze koffiecake past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti. De zoetheid van de wijn zal de smaken van de cake complementeren
Nutrition
Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5mg | Sugar: 20g