Romige Chocolademelk met Kaneel en Kardemom
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 1 liter volle melk
- 50 g suiker
- Een mespuntje kaneel
- 50 g cacao
- 125 ml slagroom
- 1 kardemompeul
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
Instructies
- Verwarm de volle melk op een laag vuur in een pan met dikke bodem.
- Meng de suiker, kaneel en cacao in een kom, en roer er 1 eetlepel lauwwarme melk door tot alle klontjes zijn opgelost.
- Voeg al roerend enkele eetlepels warme melk toe aan het cacaomengsel om het te verdunnen.
- Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de warme melk in de pan.
- Laat de chocolademelk 1 minuut zachtjes koken op laag vuur.
- Zet het vuur uit en laat de chocolademelk enkele minuten staan voordat je deze serveert.
- Stamp de kardemompeul fijn en verwijder het schilletje.
- Klop de slagroom met de kardemom en de eetlepel witte basterdsuiker.
- Schep een flinke lepel geklopte slagroom op elk glas chocolademelk.
Notities
- Deze romige chocolademelk met een vleugje kaneel en kardemom is heerlijk verwarmend op een koude dag.
- Serveer het met wat koekjes of marshmallows voor een extra traktatie.