Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Chocolademelk met Kaneel en Kardemom

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk
  • 50 g suiker
  • Een mespuntje kaneel
  • 50 g cacao
  • 125 ml slagroom
  • 1 kardemompeul
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm de volle melk op een laag vuur in een pan met dikke bodem.
  • Meng de suiker, kaneel en cacao in een kom, en roer er 1 eetlepel lauwwarme melk door tot alle klontjes zijn opgelost.
  • Voeg al roerend enkele eetlepels warme melk toe aan het cacaomengsel om het te verdunnen.
  • Voeg het vloeibare cacaomengsel al roerend toe aan de warme melk in de pan.
  • Laat de chocolademelk 1 minuut zachtjes koken op laag vuur.
  • Zet het vuur uit en laat de chocolademelk enkele minuten staan voordat je deze serveert.
  • Stamp de kardemompeul fijn en verwijder het schilletje.
  • Klop de slagroom met de kardemom en de eetlepel witte basterdsuiker.
  • Schep een flinke lepel geklopte slagroom op elk glas chocolademelk.

Notities

  • Deze romige chocolademelk met een vleugje kaneel en kardemom is heerlijk verwarmend op een koude dag.
  • Serveer het met wat koekjes of marshmallows voor een extra traktatie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Appelkwarktaart

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Noten, Taart
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 stuks
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 500 gram zure appels
  • 3 eetlepels citroensap
  • 100 gram boter of margarine
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 250 gram kwark
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Boter om de vorm in te vetten
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Schil de appels en snijd ze in partjes.
  • Besprenkel ze met de helft van het citroensap.
  • Mix de margarine en suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg vervolgens de eieren toe en klop alles goed door elkaar.
  • Meng het resterende citroensap door de kwark.
  • Voeg dit kwarkmengsel toe aan het margarine-suikermengsel en spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  • Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  • Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
  • Verdeel de appelpartjes over het beslag en bestrooi met de geschaafde amandelen.
  • Meng de suiker met kaneel en strooi dit mengsel over de appels.
  • Bak de appelkwarktaart in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin.

Serveertips:

  • Experimenteer gerust door rozijnen, abrikozen, walnoten of rabarber aan het appelmengsel toe te voegen.
  • Na het bakken kun je de taart bestrijken met verwarmde abrikozenjam voor extra smaak.

Notities

Meng na eigen idee wat rozijnen, abrikozen, walnoten, rabarber door het
appelmengsel. Na het bakken de appelkwarktaart bestrijken met wat verwarmde
abrikozen jam.

Recept afdrukken
No ratings yet

Espresso Koffiecake

Geniet van deze heerlijke Espresso Koffiecake als een perfecte traktatie bij de koffie of thee!
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Cake, Gebak
Land van herkomst: Wereldkeuken
Porties: 6
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een espresso (40 ml) van de Livanto koffie met uw Nespresso machine en laat deze afkoelen.
  • Vet de cakevorm in met boter.
  • Breek de eieren en voeg ze samen met de suiker en de boter in een kom.
  • Voeg de bloem en het gist toe aan het mengsel.
  • Schenk vervolgens de koffie bij het beslag en klop goed.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 35 minuten.
  • Haal de cake uit de vorm en laat deze volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Notities

Deze koffiecake past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti. De zoetheid van de wijn zal de smaken van de cake complementeren

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5mg | Sugar: 20g