Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoek met bieslook

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

2 Eetlepel fijngesneden bieslook:

Bereidingswijze

  • Voorbereiding
  • Spoel de vis onder stromend koud water.
  • Leg de moten 2 minuten in ruim kokend water waaraan enkele limoen-of citroen schijfjes zijn toegevoegd.
  • Spoel ze daarna onder koud water zolang tot de vis volkomen is afgekoeld.
  • Verwijder daarna de schubben en spoel de mootjes opnieuw onder stromend koud water.
  • Maak de moten vervolgens droog met keukenpapier en wrijf ze in met limoen-of citroensap.
  • Laat de vis tenminste 10 minuten liggen.
  • Maak de moten daarna opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper.
  • Wentel ze vervolgens door de bloem.
  • Schud overtollige bloem eraf.
  • Bereidingswijze
  • Verhit een bakpan en laat de olie er even door walsen.
  • Voeg 25 gram boter toe.
  • Wacht tot het schuim van de boter vrijwel geheel is verdwenen.
  • Temper de warmtebron.
  • Bak de moten in 12-15 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveertips
Presentatie: neem de vis uit de pan en leg de motennaast elkaar in het midden van een
voorverwarmde schaal.
Verwijder olie en boter uit de pan.
Laat onmiddelijk daarna 50 gram boter in de pan heet worden.
Schenk de hete en bruisende boter over de snoekmoten.
Strooi er fijngesneden bieslook over.
Garneer het gerecht door er gehalveerde tomaatjes en bosjes bieslook bij te leggen.
Geef gekookte aardappelen(Opperdoezer Ronde)en gesmoorde komkommer of courgettes erbij.
Van snoek wordt gezegd dat ze in de herfst het beste smaakt.
Eerlijk gezegd smaakt de snoek mij ook in de zomer goed.
De aanvoer van verse snoek vindt vrijwel altijd plaats tijdens en vrij kort na een periode met ruig, stormachtig weer.
Bij de vishandel wordt verse snoek in moten verkocht.
Het nadeel van de snoiek is dat ze vrij veel graten bevat, hetgeen de meeste Nederlanders niet aanstaat.
Over de juiste bereidingswijze van snoek lopen de meningen nogal uiteen.
De een beweert dat de snoek onmiddellijk na de vangst moet worden schoongemaakt en leeg moet bloeden om zijn rietachtige smaak kwijt te raken.
Anderen wassen de bek uit met wat azijn en/of spoelen de vis in water waaraan azijn is toegevoegd.
Wanneer men de vis daarna hangend laat drogen zullen de fijnste graten als het ware in het visvlees zijn opgelost.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Borstplaat stap voor stap

Allerhande 2003
Recept categorieën: Gebak, Snoepgoed
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Op aanrecht of hittebestendige snijplank vel bakpapier leggen en hierop vormpjes klaarleggen. In pan met dikke bodem suiker met slagroom en 2 el water op laag vuur verwarmen.
  • Continu roeren met pollepel.
  • Gesmolten suiker 3-5 min. al roerend zachtjes laten doorkoken.
  • Met pollepel testen of massa goed is: (methode 1) laatste druppel suikerstroop die van pollepel loopt trekt dun draadje of (methode 2) druppel die in kopje koud water valt, vormt direct hard balletje.
  • Pan direct van vuur nemen en suikerstroop tijdens afkoelen continu stevig roeren, anders vormt massa te grove structuur.
  • Als massa troebel en dikker begint te worden, deze razendsnel over ingevette vormpjes verdelen (tot ca. 1/2 cm dikte).
  • Borstplaat 10-15 min. laten afkoelen.
  • Vormpjes voorzichtig op hun kant leggen en verder laten afkoelen.
  • Vormpjes weer vlak leggen en nog eens 10 min. laten afkoelen.
  • Voorzichtig bakpapier eraf trekken en vormpjes verwijderen.

Tips / Opmerkingen

Borstplaatvariatie 1:
meng voor bruingekleurde borstplaat eerst 1 eetlepel cacaopoeder of instantkoffie door de
suiker.
Borstplaatvariatie 2:
roer, als de suikermassa dikker begint te worden, er 2 eetlepels fijngehakte gemengde noten
of geroosterde pijnboompitten door.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Romige aardappel peergratin
Recept afdrukken
No ratings yet

Romige aardappel-peergratin

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Knoflook met koksmes pletten.
  • In pan met dikke bodem melk, slagroom, knoflook, mespunt nootmuskaat en zout en peper naar smaak tegen de kook aan brengen.
  • Geheel 5 minuten zachtjes laten trekken.
  • Knoflook verwijderen.
  • Peren en aardappels naar keuze schillen of schoonboenen.
  • Peren halveren en klokhuis verwijderen.
  • Aardappels en peren met kaasschaaf of in keukenmachine in dunne plakjes schaven.
  • In ovenschaal lagen maken van plakjes aardappel, afgewisseld met in totaal 2 lagen peer.
  • Roommengsel in ovenschaal schenken en deze even ronddraaien zodat room evenredig verdeeld is.
  • Kaas en boter in vlokjes erover verdelen.
  • Schaal ca. 1 uur en 15 minuten in midden van oven zetten, tot aardappels gaar zijn en kaas gesmolten en bruingekleurd is.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij wild en rosbief.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook en Knolselderijsoep

Een heerlijke dikke soep gemaakt van een hele bol knoflook en een knolselderij. Maar toch overheerst de knoflook niet omdat je het eerst fruit waardoor de scherpe randjes eraf gaan en het een zalig zachte smaak krijgt. Gecombineerd met Knolselderij heb je een lekker voorafje en toch caloriearm want zo romig als de soep is, er gaat geen druppel room doorheen. Dit kun je uiteraard wel doen hoor, geen probleem. Maar echt nodig is het niet.
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Samengebonden tot een bosje voor het gemak

Bereidingswijze

  • In een pan met dikke bodem smelt de boter en op een zacht vuurtje fruit de knoflook lichtbruin. (ongeveer 5 tot 8 minuten).
  • Los het bouillonblokje op in het hete water en blus de knoflook hiermee af.
  • Voeg de knolselderij toe en het bosje kruiden.
  • Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat het in 40 minuten lekker gaar pruttelen en de smaken goed door elkaar trekken.
  • Maak eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Haal van het vuur en pureer de soep tot een mooie gladde massa met een staafmixer.
  • Indien je het nog romiger en zachter wilt kun je het ook nog door een zeef wrijven.
  • Ik raad dit echt aan want het wordt er net dat tikje zachter van.
  • Als je het te dik vind kun je er een scheutje water bij doen maar het is wel bedoeld als een vrij dikke soep.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry met kip en ananas

Recept categorieën: Curry's, Gevogelte, Kip
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, schil de gemberwortel en hak deze fijn.
  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi ze met zout.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de stukjes kip rondom lichtbruin.
  • Schep ze uit de pan.
  • Fruit de ui en de gember in het bakvet.
  • Pers de knoflook erboven uit en fruit de kerrie en kurkuma even mee.
  • Voeg de kokosmelk, kip en afgegoten ananasstukjes toe en stoof de curry nog 10 minuten zachtjes.
  • Breng op smaak met zout en knip de peterselie erboven fijn.