Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Borstplaat stap voor stap

Allerhande 2003
Recept categorieën: Gebak, Snoepgoed
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Op aanrecht of hittebestendige snijplank vel bakpapier leggen en hierop vormpjes klaarleggen. In pan met dikke bodem suiker met slagroom en 2 el water op laag vuur verwarmen.
  • Continu roeren met pollepel.
  • Gesmolten suiker 3-5 min. al roerend zachtjes laten doorkoken.
  • Met pollepel testen of massa goed is: (methode 1) laatste druppel suikerstroop die van pollepel loopt trekt dun draadje of (methode 2) druppel die in kopje koud water valt, vormt direct hard balletje.
  • Pan direct van vuur nemen en suikerstroop tijdens afkoelen continu stevig roeren, anders vormt massa te grove structuur.
  • Als massa troebel en dikker begint te worden, deze razendsnel over ingevette vormpjes verdelen (tot ca. 1/2 cm dikte).
  • Borstplaat 10-15 min. laten afkoelen.
  • Vormpjes voorzichtig op hun kant leggen en verder laten afkoelen.
  • Vormpjes weer vlak leggen en nog eens 10 min. laten afkoelen.
  • Voorzichtig bakpapier eraf trekken en vormpjes verwijderen.

Tips / Opmerkingen

Borstplaatvariatie 1:
meng voor bruingekleurde borstplaat eerst 1 eetlepel cacaopoeder of instantkoffie door de
suiker.
Borstplaatvariatie 2:
roer, als de suikermassa dikker begint te worden, er 2 eetlepels fijngehakte gemengde noten
of geroosterde pijnboompitten door.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Macaroni met romige paprikasaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Macaroni met romige paprikasaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Macaroni volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Uien pellen en snipperen.
  • In braadpan olie met ui zachtjes verhitten.
  • Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Paprika 5 minuten met ui meebakken.
  • Saus en 100 ml water door groente roeren en nog 2 minuten verwarmen.
  • Basilicumblaadjes fijnsnijden.
  • Macaroni en saus over vier borden verdelen.
  • Met kaas en basilicum bestrooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bindaetuk

erwten en rijst pannenkoekjes
Recept categorieën: Groenten, Pannenkoeken, Rijst
Land van herkomst: Korea
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voeg 3 deciliter water aan de erwten en rijst toe en kook 25 minuten.
  • Controleer na een kwartier of er nog water bij moet.
  • Pureer dit mengsel in een keukenmachine en roer de bloem en eieren erdoor en zout en peper naar smaak.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en giet hoopjes met een pollepel in de pan voor kleine pannenkoekjes (zoals Amerikaanse pannenkoeken).
  • Verdeel wat paprika en tomaat over de bovenkant.
  • Bak 2 tot3 minuten, draai ze dan om en bak nog eens 2 minuten.
  • Draai de pannenkoekjes terug alvorens ze te serveren.
  • Meng de sojasaus met de groene ui en serveer deze erbij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Kra
Recept afdrukken
No ratings yet

Kra

Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Indonesië
Auteur: Henriette de Rijk

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Olie in een wok verhitten,
  • Het moet goed heet zijn, anders poft de rijst niet. de temperatuur iets zachter zetten, voordat je begint met poffen.
  • Een klein handvol rijst in de olie gooien, en als goed is poft de rijst gelijk.
  • Je moet nu snel te werk gaan, en de gepofte rijst uitscheppen met een opscheplepel met gaatjes.
  • De gepofte rijst af laten koelen in een grote schaal, met keukenpapier.
  • Helemaal doorgaan totdat alle rijst gepoft is.
  • Hierna, in een pannetje de keukenstroop, gula djawa, vanille suiker en zout aan de kook brengen.
  • Het duurt wel even, dus blijft roeren!
  • De gepofte rijst in de was teil doen.
  • Hierboven op, giet je beetje bij beetje de siroop in.
  • En gelijk de mengsel roeren.
  • Roer alles samen tot je ziet dat de rijst een goudkleur heeft gekregen.
  • Vervolgens giet je de mengsel in een bakblik of platte schaal.
  • Je moet hierna, alles goed aandrukken, persen.
  • Dit is heel belangrijk, je moet het heel goed aandrukken, desnoods met behulp van een lepel. Laat het geheel afkoelen, en dan kan je de grote plaat
  • Kra op een plank storten en snijden.
  • En smullen maar!